Den sjunde dagen …

fullbordades jorden genom att kvinnan skapades. Så står det i alla fall i första moseboken andra kapitlet. Då måste det väl vara sant och jag har inga argument mot att det skulle vara på något annat sätt. Har du?

Siffran sju står för mycket i vår tillvaro. Bara här på min blogg har jag svarat på sju punkter om mig själv vid några tillfällen. För att nämna några fler sjuor – dödssynderna, världshaven,  veckodagarna, underverken, Roms kullar, färgerna i regnbågens spektrum. Vi ska plocka sju sorter blommor för att drömma om vår tillkommande och därefter ska vi klara sjuårskrisen i våra förhållanden, vi ska äta sju sorters kakor, Inom idrotten har vi sjukamp. Barnen får höra om de sju små dvärgarna lite senare i livet kanske de läser de sju samurajerna. Råkas vi slå sönder en spegel så väntar sju års olycka. Inom religionen förekommer siffran en hel del.

Jag skulle kunna sitta och skriva ner hur många exempel som helst men jag nöjer mig med det här och tycker fortfarande att den bästa symboliken är sjunde dagen och kvinnans skapelse, det bästa som någonsin skett. Man sparar det bästa till sist och det var inget undantag i Bibeln.

Kategori | 365 foton 2010 hos Bildgatan | 257 – sju

Avsändare Margareta som har fotat ett utdrag ur berättelsen om skapelsen och den sjunde dagen i vår äldsta bok. Om det är så tvistar väl de lärda, men jag vet ingen annan så jag tror på det till jag är överbevisad om någonting annat. Att jag har lekt lite med fotot kan inte undgå någon och det har jag gjort av den anledningen att jag ville dölja lite av kapitlets siffra eftersom inlägget handlar om en annan siffra – 7.

Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – 365 foton 2010

9 svar på “Den sjunde dagen …”

 1. Gud vad du kan… min allmänblidning är ju som bekant som den är;-)
  Men för mig räcker det med att lilla Eva föddes den sjunde dagen. Du och jag är ju praktexempel på det;-)

  1. Beate – Allänbildning finn kanske lite men däremot är både du och jag läskunniga =) och det står klart och tydligt i Bibeln.

  1. MajaPiraja – Det finns säkert något någonstans. Jag tror i alla fall på människan och det handlar ju mycket om.

 2. Ja det där är oerhört viktigt att minnas o veta!! Hur hade världen sett ut om den sjunde dagen inte kommit, eller jag menar om kvinnan inte kommit då? Inga män hade velat leva här själva inte – de e jag säker på OXÅ!!

  Ha det……
  Kramiz Anki N

Tycker om din kommentar