I köket …

finns det en hel del produkter att välja mellan, både de som är matnyttiga av samma orsak som jag skrev om i går och sedan finns det andra matnyttiga produkter som är bra att ha om man nyttjar köket till matlagning. I vårt kök finns det en hel del grejer som är bra att ha av flera orsaker. Bra att ha bara för att någon just då kände att det var en nödvändig sak som nu bara ligger och skräpar i ett skåp någonstans och sedan har vi de som används flitigt. En av de små ting som vi använder mycket är denna – provstickan från Kjell Berlins slöjd och hantverk i Bensbyn. Birgitta i macro lovers vill i veckan se detaljer från vårt kök och denna provsticka är ofta använd hemma hos oss när vi vill vara säkra på att maten är så som vi vill att den ska vara.

Kategori |Macro – i köket hos mig på Bildgatan

Avsändare Margareta som än en gång missade att det var tisdag igår, fast jag visste det men tänkte måndag, inte bra att vara ledig för mycket. Imorse hade jag onsdag och hade av någon konstig anledning hoppat över en dag i mitt medvetande. Jag är i alla fall glad att temat var inomhusfotografering för i morse visade temperaturen på drygt -18 och jag är inte speciellt sugen på detaljfotografering i den temperaturen.

Kjell som har gjort den här provstickan är en av de duktigaste träslöjdare som jag någonsin stött på och genom sitt företag i dag och tidigare som länets hemslöjdskonsulent har han gjort sig ett namn både utanför och i vårt län. Jag har sett liknande produkter tidigare men det finns en stor skillnad och för att förstå måste du ta på och känna hans slöjd, då förstår du skillnaden. Att jag sedan också tycker att det har en finess som många andra inte har är ju självklart ett stort plus. Kjell och hans sambo Birgitta är två goda vänner till oss som jag lärt mig mycket av, både när det gäller hantverket och framförallt för egen del mycket om maten. Birgitta har jobbat som matkonsulent och fört ut sin kunskap både lokalt, nationellt och även internationellt. Därför känns provstickan som ett naturlig kombination av två av mina absolut finaste vänner.

14 svar på “I köket …”

 1. Provstickor är bra att ha! Och din var minst sagt annorlunda mot dem jag är vana vid, en liten pinne med en plastbit överst! ;-P
  Fint fotat! Tack för kommentaren hos mig!

 2. Ja det var verkligen ett fint hantverk. Jättefin form och fint mönster i träet och han är säkerligen glad att ni tycker om och använder den.

  En liten stund funderade jag faktiskt på att fota min provsticka som jag gjort alldeles själv :-) på trådslöjdskurs i höstas. Finare stickor har nog sett dagens ljus men det var det allra allra första jag gjorde och igår kom det faktiskt ett personligt brev från kursledaren som frågade om vi ville ha en kurs nu till våren också.

  Ett helt annat stuk på min sticka:
  http://pysslaosyssla.blogspot.com/2009/10/pa-ratt-kurs-anonym.html

  Toppenbild i OO också, snyggt arrangerat med tidningarna, så mycket färg och så mycket stora bokstäver. Jag som inte hänger med i sporten om det inte är fotbolls-VM undrar ju, äntligen vad?! :-)

 3. Tack för titten och nej det är inte många som vet om den tvålen, jag rekomenderar verkligen alla att köpa en sån. Funkar klockrent :)
  Snygg sticka…*tummen upp*
  Ha de gött!

 4. Den där ”grejen” är ju jättefin och himla kul att du gör reklam för Kjells företag. Tycker att man ska främja hantverkare, konstnärer med mera som man gillar och som gör kvalitetsprodukter. Snyggt:-)

 5. Tack för du tittade in hos mig. Ja, jag är nog åt det hållet, att fota reklam och produkter. Men gillar annat också… ilken lyxig matsticka du har till ditt förfogande. Jag har en gammal strumpsticka, som bara inte får slängas.
  Fina bilder du har tagit. Stor eloge…
  Ha en fin kväll

  Birgitta Beep

 6. Det var en annorlunda bild och så himla fin :) det finns så mycket man kan se i handverk i trä jätte fint :)
  Ja det är roligt att leka med droppar :) de häftiga färgar får man när man använder plast fickor och även en gammal cd skiva :)

Tycker om din kommentar