Nu är jag förberedd …

för sommarens fåglar. Jag gillar inte att inte veta och med hjälp av den här ska det väl gå bättre när jag råkar få någon fågel i sikte, kamerans. Min fågelbok från barndomen innnehåller mest tecknade fåglar och det är inte så flygande lätt, mycket lättare kommer det att bli med denna. =) Allt som är gammalt och gediget samt förvånansvärt välbehållet är inte alltid det bästa.

Ett riktigt proffs småler åt mig, kanske till och med storskrattar men jag måste hålla mig till verkligheten, min verklighet och min kompetens. Det lustiga i den här boken är att det till och med smugit sig in ett foto av mig i tidig morgongryning.

Det är sådana här böcker jag hittar på bokerean, bra att ha. Böcker som jag vanligtvis inte skulle gå och köpa men när de ligger där och skriker (kvittrar) att den här kanske du har nytta av i framtiden då dyker jag på dem.

Avsändare Margareta som nu ska göra lite nyttigheter och sedan lägga mig ock läsa lite, inte i fågelboken. Det finns några fler lite udda böcker i min nyinköpta samling.

9 svar på “Nu är jag förberedd …”

 1. Vilket fynd, precis vad du villa ha med andra ord. Jag älskar ju ”ritade” böcker. De är ”varma”, tilltalande och personliga. Grattis till fyndet. Snart ska du väl skaffa XXXL-kikare också… eller.
  Om du vill se södra Sveriges fauna kan jag tipsa om en av mina favo-bloggar : http://litenfagel.blogspot.com/ . Vet inte om on är ornitolg… men hon är nära. Vilka bilder hon tar Gärdsmygen (ja inte fågeln alltså, utan bloggaren som kallar sig Gärdsmygen).

  PS. Jagade efter ”Betongboken” idag som tjejerna på betongkursen hade köpt hos Åhlens för 49 kronor i torsdags. Ja det fick jag tji, utsåld… såklart. Är man sen ute så är man. DS

  1. Beate – Jag kan ju berätta att kikare har jag både XL och S. Fast … jag vill vara ärlig och berätta att jag inte använt någon de senaste årtionden och jag har inte köpt dem själv.

   Jag ska kika in hos Gärdsmygen vid tillfälle, tack för tipset.

   Betongboken, låter spännande =) Det gäller att vara i tid eller först men inte alltid lätt. Jag brukar vara sist och många gånger men jag handlar ju bara utan planering.

 2. Jag har en fågelbok men skulle nog behöva en med mer detaljer.
  Måste nog besöka bokrean. Min medaljong har jag alltid på mig när vi reser annars föredrar jag silver. Ha de gott. Anita
  Skriver lite till blabla det blev nåt fel.

 3. Jag har en fågelbok men skulle nog behöva en med mer detaljer.
  Måste nog besöka bokrean. Min medaljong har jag alltid på mig när vi reser annars föredrar jag silver. Ha de gott. Anita

  1. Den här har både teckningar och foton, tycker den verkar okej för det jag kommer att behöva den till.

   Jag är också en silvermänniska egentligen, vinter – hårda och kalla färger. Jag har väl varit på färganalys. =)Din medaljong var så vacker att det inte spelade någon roll.

 4. Bokrea…rena hibreiska för Fru Nilsson. *ler*
  Jag stavade lite fel på sonens arbetsresa Arvidsjaur. Ja så hette det. Jag vet inte mycket om den delen av Sverige o jag är glad jag slapp följa med honom. Pust…fick bilder idag, jösses.
  kramiz Anki N
  jo just de e morgon ja, jo de e ju en speciell dag..haha. Då kommer våren till Anki, alltid samma dag varje år. Gott!!

  1. Arvidsjaur, ca 15-16 mil härifrån inåt landet sydväst skulle jag tro. Har varit där vid ett flertal tillfällen eftersom jag har haft en kompis som bodde där.

   Vad bra att våren kommer till dig den dagen, jag tror inte att den hinner komma till min dag.

Tycker om din kommentar