Känns det aktuellt…

och får du lite ånger över att du inte hunnit med?

Kategori |Macro – Fritt val hos mig på Bildgatan

Städa, städa bort min … vinterskit. Minen min är inte sur, men kan bli om jag inte gör ett ryck.  Fritt val är temat i veckans makro och visst kan det här också vara ett fritt val och jag kan bara skita i skiten. Tyvärr så funkar det inte  riktigt så, inte många dagar till i alla fall. Därför lär det bli lite helgjobb, kvällstid har jag inte orken att skrubba och väntar på en ledig dag med lagom temperatur utan sol. När solen lyser klart och vädret är underbart då börjar jag längta efter moln. Nu har det inte varit någon strålande sol idag och inte heller något underbart väder men bättre än på mycket, mycket länge, temperaturmässigt.

Det är bara så här att – jag jobbar, som alla andra, och behöver lördagen till städning – inte söndag för då är jag upptagen med annat. Bara några timmar så att jag hinner putsa några fönster. Jag tänkte så här att – om jag får putsa fönster på lördag så kan jag sedan njuta av ledighet när jag blir ledig och må gott, njuta av solen, värmen och … ja livet.  Därför önskar jag lite molnighet och inte för att jag har blivit helt tokig eller bara vill vara kärringen tvärtom.

Avsändare Margareta som ber till väderguden om några timmar av plusgrader och moln- lördag förmiddag, åtminstone svag sol. Väderguden – jag vet att du är otroligt less på mig, men bara den här gången sedan ska det dröja till nästa gång, förhoppngsvis.

Du hittar övriga makron med fritt val om du följer länken här >>>

22 svar på “Känns det aktuellt…”

 1. 1. Att man kan ta ett så här fint foto på en vanlig skurborste är ett mysterium för mig.
  2. Här förstår jag inte riktigt: Om du putsar fönstren nu så får du ju göra det minst en gång till före midsommar, eller hur?! Njut av överraskningen när det inte är dimma ute (p g a dina skitiga fönster) utan strålande solsken. Prioritera.
  3. Det låter ”snobbigt”, jag vet. Men med RUT-avdraget kan man ju faktiskt anlita någon som gör ”skitgörat” åt en. HATAR putsa fönster. Och förr 300 kronor sköter dom om en fyra med treglasfönster. Du det är värt det.
  4. Se 3. . Din fritid och ”batteriuppladdning” är viktigare än städning.

  PS. Oooops, här var jag då så himla rakt på igen… DS.

  1. Det är bara att köpa en vacker borste och sedan ta fram kameran, färgen har betydelse.

   Jag har inte putsat ännu … Ett problem är att jag inte skulle vilja ha någon annan i min egen skit, den vill jag ta hand om själv så länge jag klarar. Orkar jag inte så får det vara skitigt. Det är kanske lite snobbigt men jag har inte så stort.

   Att få in det i min hjärna och samtidigt få den att må bra när det inte är fixat, hm. Får nog gå en kurs. Det är skönt med raka människor.

 2. Hahaha! Fin färg på skurborsten. Maja gillar! Mina fönster har inte blivit putsade på säkert tre år. Usch…Ska kanske fixa det till helgen. Kanske.

  kram!

  1. Förstår att du gillar min borste, hittade den på Dollarstore i Boden. En enorm skillnad mot för butiken i Luleå riktigt roligt att besöka den när vi åker förbi på väg till stugan.

 3. Men det måste vara lätta att städa när man har en sån färggrann borste. Bytte gardiner idag men hoppade över fönsterputsningen.Ha de gott. Anita

  1. Hoppades på det. Jag har tagit bort mina gardiner i köket och det ger så vackert ljus. Trots att jag köpt nya får jag vara utan ett tag inväntar fortfarande fönsterputsningen och det är ganska vackert även utan gardiner.

  1. Färgen gör kanske att det blir lite roligare att putsa. Inte för att jag har några större förhoppningar om det.

 4. Vilken inspirerande bild på sopkvasten. Jag har börjat städa så smått, börjar längst in i garderober od. Fönstren slipper jag tvätta nu i vår. I slutet på april får jag nya fönster och dörrar i hela huset – de måste tvättas då förstås, men bara två sidor. Vad spännande det skall bli.

  1. Man kanske skulle byta fönster så slippar jag också. =) Ingen sopkvast men så kan det se ut, se svar på tidigare kommentar.

 5. Putsa fönster är nog det tråkigaste jag vet, men, men, man måste göra det ibland…Snart dax för mig också, fsat varmare vill jag nog ha. Läckert macro har du här i alla fall!

  1. Putsa fönster är inte kul och sedan hittar jag alltid något som inte blivit bra och går och retar mig på det.

 6. Genom mina fönster sett är världen evigt dimmigt och jag hoppas på bättre fönsterputsväder först.
  Kul bild på din borste och vilken färg den har, underbart.
  Där ser man hur fina alldagliga ting kan vara om man ser det vackra.

 7. Jag putsade ett fönster idag.. i morgon tar jag nummer två:-)
  Härlig färg på borsten och ett bra val du fotograferade:-)
  Ha de gott och ta det lite lugnt mellan varven.. njuuut:-)

 8. Snygga och läckra bilder av sopkvasten!
  Vem skulle inte behöva putsa fönster, de är jätteskitiga. Men det får vänta ett tag till…
  Ha de gott!
  /Maria

  1. Ja något väder för fönsterputsning har jag inte haft när jag varit ledig. Men annan städning har hunnits med, lite i alla fall. Inte husmorstypen. Lite kul för det ser ut som en sopkvast genom närbilden men det är en liten liten borste för kanske tvätt- och diskhon. Jag köpte den för att den var så ”gullig”

Tycker om din kommentar