Vi har pratat …

och funderat ett tag var och om vi ska resa i år.

Efter en sådan här vinter och snön ligger fortfarande lika hög som den gjorde i förra veckan och förr förra veckan så längtar jag verkligen efter en tripp till lite sydligare bredddgrader. Det har inte hänt mycket på snöfronten och när jag tittar runt och läser på alla andras bloggar så inser jag verkligen att jag bor i den norra delen av Sverige. Jag hörde idag på TV, att snödjupet någonstans än mer norrut än där jag befinner mig är 160 cm! Jag med mina 163 cm över jordytan skulle inte synas, bara en ilsket röd kalufs som stack upp.

Vi har inte bestämt oss för något och jag som inte är speciellt berest skulle kunna åka nästan var som helst för att upptäcka något nytt.  Nu har det lutat åt någon av de platser vi tidigare besökt tillsammans, fast där går det också att uppleva och utforska mycket nytt och spännande.

Ingenting är bokat och ingenting är bestämt när jag läser på Beates blogg och ser att hon har anmält sig och maken till Solresors resereportageuppdrag. Ingen tvekan, jag gör en ny djupdykning och läser om vad uppdraget går ut på. Efter att jag läst igenom vad det innebär försvinner all tvekan, om den nu någonsin funnits, och jag kollar in alternativen för resmålen. Det blir ganska svårt eftersom det finns en hel del att välja på. Jag väljer och anmäler mitt intresse till ett av de länder som jag varit i tidigare och som jag vill åka tillbaka till. Här finns allt för mig och min kamera. En spännande historia, kultur och landskapet med människorna i synnerhet som jag lärde mig älska under den korta tid jag var där.

För att anmäla mig behövde jag tre saker – en laptop, en kamera samt en blogg. Tre numera och kanske de viktigaste verktygen i mitt liv. Ni kanske kommer ihåg vad som hände när jag glömde en sladd hemma när vi åkte till stugan ifjol? Det säger allt om mitt beroende liv av dessa tre. Kameran är kanske högst prioriterad men utan laptopen skulle inte jag ha så stor nytta av mina digitala foton och hade jag inte bloggen så … Ja, du förstår själv. Det är som katten på råttan och råttan på repet.

Avsändare Margareta som har ett  minne av att jag skrev en resedagbok i miniformat under vår resa till Los Christianos, lite skrev jag. Nu har vi ju tillgång till eget bredband när vi åker dit så det gör saken ganska enkel eftersom jag reser med alla mina tre verktyg i bagaget. Jag har fortfarande inte fått över alla inlägg från mina tidigare bloggar (5-600 inlägg kvar totalt) där jag tror att de inläggen finns.

Ps. Det blir nog ingen resa med Tito’s gamla cadillac på Brijuni, men förhoppningsvis med något annat trevligt och komfortabelt transportmedel.

10 svar på “Vi har pratat …”

 1. Coolt att du också har anmält dig. Det kostar ju ingenting att försöka.

  1000 tack för länken!!! Å du – ha en skön Påsk nu och blunda för snön… fantisera att det är sanddynor.

  1. Det kostar inget at anmäla sig och sedan har jag inte någon mer tanke. Har för mig att du också varit på de besöksmål jag valt så vi kanske syns någonstans på vägen. =)

 2. Suck! Jag har ju varit borta en sväng i januari och nästa blir inte förrän i november. Förstår din längtan…Fast jag gillar den vackra perioden som vi har framför oss. Ljuset är tillbaka och jag kan trösta dig med att min hårkalufs skulle inte synas med 1.6 m snödjup, hörde om en plats i Canada som hade 10 m snödjup i år. Det är mycket!

  1. Ja en trevlig resa var det sist så jag förstår att du fått blodad tand.

   Nu är det helt underbart men några 10 meters snödjup hade jag inte velat ha.

  1. Den var riktigt cool och jag var ju fram där och tog i den, läste inte skyltarna ordentligt. Du har ju redan packat. =) jag har en hel del kvar till jag får packa.

 3. Vill också resa… Det är på tok för längesedan. Synd bara att maken min vägrar flyga någonstans. Jag som gärna reser jorden runt, om jag får. :P Hoppas du får komma på din resa. :) Vart den än blir.

  1. Jag reser inte gärna jorden runt. Misstänker att din ake har svårare flygrädsla än mig men den finns där. Jag har bestämt att offra mig för resandets skull och det går ganska bra tycker åtminstone jag.

Tycker om din kommentar