Rastplatser …

har vi har på olika ställen. Rastplatsen vi stannar till vid när vi är på resa och behöver en kort paus. Det kan också vara rastplatsen för vårt välbefinnande, där vi bara  är. För mig är stugan en av mina rastplatser, där tiden inte finns och inga måsten egentligen existerar.

En rastplats är där vi finner den …

Kategori | 365 foton 2010 hos Bildgatan | 233-rastplats

Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – 365 foton 2010

Dagarna blir enkla här i stugan och jag samlar energi och kraft. Idag har vi bara funnits här och helt plötsligt efter uppstigning med upptändning av brasa, lite kaffe, lite Internet och sedan en rejäl frunch med korvgrillning och ännu mer kaffe samt  läsning och vila var klockan helt plötsligt … Ja, så pass att det var dags att hämta mer ved och elda bastu, en kall öl och sedan lite middag med god dryck, en som inte behövde kylas stod på programmet idag.

Inte många ansträngningar och det behöver vi, framförallt sambon som annars är igång dygnet runt. Hans hjärna har svårt att koppla av. När han inte far runt och jobbar fysiskt är det psykiskt. Jag tror inte att han släpper sitt arbete många minuter per dygn. Framför datorn är det arbetet han kollar och funderar över, förutom några övriga intressen och självklart så läser han och roas av min blogg, han törs inte annat. =)

När vi är här är han tvungen att släppa … både det ena och det andra.

Avsändare Margareta som tänker på att sambon igår kväll konstaterade att vi två blivit som ett riktigt gammalt pensionärspar eftersom vi låg i sängen redanvid midnatt. Jag vet inte vad han har för verklighetsförankring för det flesta människor sover vid den tiden, oavsett ålder. Skillnaden är att vi aldrig går och lägger oss i tid och nu har vi kanske börjat bli lite mer normala.

Ps.  Jag har lärt att skaffa mig rastplatser på olika ställen genom att hela tiden tänka att jag inte vill tillbaka.

15 svar på “Rastplatser …”

 1. Vad mysigt de verkar….avkopplande o njutningsfullt. Härlig bild!! Surpla åt dig friheten o gotta dig.
  Kramiz Anki N
  PS vad tog du vägen på FB? DS

  1. Jag tyckte också att det såg så mysigt ut och bara en rast precis när andan föll in.

   På FB, ja du – har jag inte kommit igång någonting med. Visst har jag det och sedan … inte mycket mer.

    1. Men jag har aldrig varit vän med dig där. =) Visst låter det tokigt men det heter ju vänner och jag har inte haft dig med hos mig. Det här låter konstigt och mystiskt.

  1. Tyvärr är vi hemma igen och morgondagen hade jag tänkt gno lite om det vackra vädret fortsätter.

  1. Det är bra för oss alla och ibland räcker det med att sätta sig framför datorn och läsa lite blogg.

 2. Ja ni verkar då verkligen ladda upp era batterier rejält. Rastplats… för honom (=utan internet) för dig såklart med internet…. mmmmhhhhh
  En plats utan måsten är härlig. Har den också… fast för mig kan den vara precis var som helst, konstigt jag vet. Å jag kan återvända till den också… utan problem.
  Att ligga i sängen vid 12-snåret… ja under en arbetsvecka går jag och lägga mig redan vid 23:00, gammal som jag är. Maken är nattuggla och lägger sig sällan förrän 01:00. Under långhelgen gäller… ja du ser ju själv när linlägget läggs upp;-)

  PS. Undrar vilken dryck ni tog idag, eftersom den inte behövde kylas;-) DS

  1. Visst kan han koppla av framför Internet när vi är i stugan, men vi har bara en mobil dator och ett mobilt abonnemang och båda tillhör mig. =) Det finns vissa fördelar med det, jag först och sedan …

   Jag kan också slappna av och njuta nästan var som helst bara det ger mig något. Det kan vara både på en öde plats som i stugan och i en storstad.

   Verkligen gammal har du blivit. =) Det är ju lite finare också att gå och lägga sig i tid och sedan stiga upp tidigt. Tidigt – tidigt är det som gäller i de finare kretsarna, tillhör inte dem.

   Jag kan skriva att den var röd …

    1. Tidigt på dagen? Ja
     Tidigt på morgonen? Nej
     och för tidigt för att vara kväll och dags för sängen.

Tycker om din kommentar