Flitens krafter …

lyste runt mig dagen idag för exakt ett år sedan – 19:e juni – märk väl att jag skriver runt mig. Det var precis så det måste ha varit när jag tittar på aktiviteterna och antalet foton jag tryckte av just den dagen.

Jag skymtade snabbt en hel del aktiviteter bakom träden.

Visst ser det ganska skrämmande ut en vacker junidag när man själv tänkt ta det lugnt och bara mysa? När jag kom närmre så blev det bara mer och mer aktiviteter som inte var det vad jag tänkt mig just den dagen.

Mor och sambo i full gång med något som jag inte ens tänker anstränga min hjärna  med. Risken för överansträngning tänker jag inte utsätta mig för idag när det verkligen är slappa som gäller, regnet utanför lägenheten inbjuder inte till några större stordåd.

Nåja, för ett år sedan bestämde jag mig nog för detsamma, trots det ljuvliga vädret, och fortsatte med blommorna vid stugan.

Kategori | Lördagsmixen – juni för ett år sedan.

Det är också temat som Shannara vill att vi ska förmedla i lördagsmixen. Följer du länken hittar du andra som deltar klicka här –  >>>

Inte ens där … kolla in hur de jobbar och sliter de små rackarna. Till och med ordspråket – Flitig som en myra – fick sin sanning här (bilden längst ner till vänster) Bilderna är klickbara så du kan se att det stämmer om inte ”min” lilla myra syns.

Jag kommer ihåg den här dagen, likväl som jag kommer ihåg alla andra dagar när jag haft kameran med mig. Däremot kommer jag inte ihåg vad jag själv gjorde när jag var överbevisad om att fliten var det som gällde och inte hängmattan. Misstänker att jag gav upp och kanske började förbereda dagens mat eller något annat som i alla fall gav intrycket av att även jag gör nytta.

Avsändare Margareta som idag tänker slappa framför dator och TV, jag kan göra två saker samtidigt -lovar. Min planering för dagen som var någonting helt annat spolierades eller mer spolades bort genom regnet som ”förgyller” det här årets 19:e juni. Spelmansstämman tillsammans med storebror och flickvän får vänta till något annat år, som storebror funderade: – Vad gör spelmännen när det ösregnar, rostar inte fiolerna?

Ps. Det var visst midsommarafton i fjol den 19:e juni så då är jag 100 % säker på att det var maten jag sysselsatte mig med och uppdukning och  …

6 svar på “Flitens krafter …”

  1. Härliga foton! Det är nog så på försommaren att det är mycket som ska fixas. Du skildrar en mix av arbetsiver och sköna blommor.
    Det känns riktigt bekant.:)
    Ha en skön och avkopplande söndag!

    1. Det är en arbetsiver som egentligen är ganska trivsam, i egen lunk pular vi på och vi gör inte så mycket med tanke på att vi inte alltid kan vara där och sköta om.

Tycker om din kommentar