Ur olika vinklar …

kan vi titta och se på samma sak  men ändå ser det helt annorlunda ut än det gjorde för ett tag sedan. Idag har jag tittat på vår bastu ur en synvinkel som jag inte ens visste att jag såg förrän jag tittade på mina foton. Själv tycker jag det är helt fantastiskt att jag ser det jag ser. Den största regndroppen i spindelnätet är inte mer än längst 2 mm i diameter, absolut inte mer, sedan är det ungefär 1,2 meter till bastun från räcket där spindelnätet fanns, det har regnat mer så det finns inte kvar längre.

Här ser du i alla fall vår bastu i olika vinklar och delar, genom regndropparna i spindelnätet. Solen ligger på ganska kraftigt och det kanske är det som gjorde att bilderna blev så här eller så hade de kunnat bli ännu bättre om den inte lyst så starkt.  Jag har ingen aning, men det är mitt vinklade inlägg i Shannara’s lördagsmix. Du måste kanske klicka på bilden för att se den större och bastuvinklarna tydligare. 

Kategori | Lördagsmixen – vinklar.

Det är också temat som Shannara vill att vi ska förmedla i lördagsmixen. Följer du länken hittar du andra som deltar klicka här –  >>>

Jag måste erkänna att jag är smått imponerad av min lilla kompaktkamera, jag har inte bildbehandlat bilderna förutom att jag har förminskat dem och lagt en oskärpa på endast 80/2/2. Det är solen som ger de skarpa ljuset runt. Tänk om jag haft en riktigt bra systemkamera med ett makroobjektiv. Då var det kanske tur att inte någon satt och badade inne i bastun med tanke på den ännu bättre vinkling som borde ha skett. =)


Avsändare Margareta som skrev det i mitt tidigare inlägg men det kommer att bli en del millimetersfoton på bloggen, med tanke på att det är just det jag har pysslat med under helgen, mestadels. Blommor -uppifrån – nerifrån – från sidan och underifrån här på tomten och några som vi aldrig ser.

8 svar på “Ur olika vinklar …”

 1. Helt suveräna bilder. Ser ut som små insekter i rörelse. Underbart. Du ser vad en lite pocketkamera kan göra. Vad var det jag sa;-)

  1. Den nedre bilden är från en del där det satt lite barr och du har rätt i att det ser ut som insekter i rörelse, jag har en bild av en insekt i nätet som inte var i rörelse.

   Det där med kamera har du skrivit och nu känns det så enkelt och roligt.

 2. Tack för titten! Helt otroligt vilka bilder du har! Tänk att kunna fånga dropparna så i spindelnätet. Jag är helt fascinerad! Apropå bastu så åker jag nästa vecka till min stuga i Finland. Där bor jag i bastukammaren och bastar och badar i havet. Jag längtar! Ha en bra sommar!

  1. När jag fotade hade jag ingen tanke på hur det skulle bli ville bara testa lite och jag är nöjd med resultatet. Gick tillbaka lite senare för att ta bättre bilder men då var de i princip borta, av blåst och mer regn.

   Jag förstår att du längtar till både stuga och bastu och ett dopp i havet.

 3. WOW, vilka häftiga bilder!!!

  Vad har du för kompaktkamera? Jag tar alla mina bilder med en Canon digital Ixus 950is.

  Välkommen in i veckans Mix!

  1. Tack och som jag skrivit tidigare vatten – vatten – vatten, det är fantastiskt. Svaret har jag gett hos dig.

Tycker om din kommentar