En sightseeing i Vuollerim …

tog vi oss under dagen. Ett samhälle med en hel del fornminnen och även delar av samhället känns som ett mindre fornminne från Vattenfalls fornstora dagar i trakterna. Jag tror till och med att de har haft huvudkontoret här en gång. Numera ganska glesbefolkad till och med för en norrbottnings mått mätt.

Det finns en forntidsby från tiden för cirka 6000 år sedan, sedan händer det en del i samhället. Jag såg på de lokala nyheterna att de skulle vara världspremiär av någon film där under kvällen, det är stort i bygden -slutsålt, 120 biljetter.

Avsändare Margareta som även fick leka Sherlock Holmes ett tag och därefter drog vi vidare mot Porjus kraftstation och den vackra vyn över älven.  Återkommer med lite foton. Nu måste datorn slås av för här är det blixtar och dunder som gäller just nu – åskan är i antågande över oss.

4 svar på “En sightseeing i Vuollerim …”

 1. Vuollerim låter finskt som inte känner till Norrbotten.
  Helt fantastiska bilder du tagit. Vilka underbara färger det var inne i kyrkan.
  Apropå ditt förra inlägg om närheten till grönområden och du nämnde Halmstad. Vårt närmaste grönområden ligger precis vid tomtgränsen så min hjärna har kanske utvecklats normalt.
  Skämt åsido så var det ett roligt inlägg att läsa.
  Jag har haft en härlig em. då jag fått gjort vid mina fötter.Varför gör man inte det oftare. Ha de gott. Kram Anita

  1. Vuollerim skulle jag tro är mer samiskt än finskt. När du kommer dit finns en skylt både med det svenska namnet – Vuollerim – och det samiska som jag inte ens ska försöka mig på och inte heller kommer ihåg.

   Länet Norrbotten är ganska stor och det är mycket som jag inte sett. Jag utforskar sakteligt och kommer aldrig att ha sett hela.

   Det där med fötter har du rätt i och vi svenskar är dåliga på att ta hand om oss själva. Vi köper gärna en ny bil för några hundratusen eller någon hundring på bolaget är ingenting, men att gå till en duktig fotvårdsspecialist eller kiropraktor – det är för dyrt =). Tragiskt egentligen.

   Du tillhör en av de lyckligt lottade i Halmstad och det där är uträknat och har med antalet invånare att göra.

 2. Vilka fantastiskt fina ”vykort” du har tagit. Mycket vacker natur, helt andra färger än 1 000 längre söderut. Kul att du visar oss storstadsbor dina hemmatrakter:-)

  1. Tack – men mina hemtrakter är det inte riktigt men mitt län är det i alla fall. Min hemtrakt -Luleå – är inte annorlunda än andra städer i Sverige förutom att den är ”lite” mindre och inte lika spännande för mig – man blir lätt hemmablind.

Tycker om din kommentar