Varför …

ser vi sådant här längs våra vägar? Vad är det som gör att en klick människor tycker om att förstöra och sabotera andras egendom? När vi åker efter våra vägar så ser vi ofta ”övergivna” bilar längs vägrenen, står bilen kvar efter ett dygn och vi åker förbi igen är garanterat rutorna sönderslagna och oftast har det skett fler sabotage och sällan står den fortfarande med hjulen på vägen.

Jag vet inte vad som hänt med den här bilen med speciellt kvaddad ser den inte ut så jag misstänker att marodörerna varit framme. De har till och med tagit sig tid till att ge sig till känna med sin signatur. På något sätt tycker jag synd om dem för de måste ju verkligen sakna något i sitt liv – en inre trygghet som gör att de måste gå på döda ting och andras egendom.

Kategori | 365 foton 2010 hos Bildgatan | 332 -Varför?


Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – 365 foton 2010


Avsändare Margareta som önskar att jag ibland hade lite mer av den där förlåtande egenskapen som en del människor besitter men som jag själv inte alltid klarar av att ha.

Vad är det som har hänt med oss människor och samhället när vi dagligdags ser sådant här? Jag tycker mig se en ökande tendens och en mer grovhet i handlingarna.

5 svar på “Varför …”

 1. Håller såklart helt med dig. Men åsynen av utbränd och rostad (antar jag) bil är väldigt sällsynd här faktiskt. En och annan kvaddad och övergiven variant ser man ibland i diket, men ytterst sällan.

  PS. Nu älskar jag ju rost. Hade du inte skrivit bakgrundstexten så hade jag no dreglat kan jag ju säga. DS

  1. Ja du tycker att den är snygg. Det kan du tycka även om min text var lite förstörande för de tankarna. Det är ju inte du som bränt för att sedan få se lite rost. =)

 2. Helt otoligt att sånt här får hända.Det kan va stulna bilar som bara lämnats kvar. Tyvärr finns det lagar och paragrafer för att få forsla bort såna här hemskheter.Ha en bra dag ändå. Kram. Anita

  1. Javisst har lagarna och reglerna stor betydelse. Oftast handlar det om stulna bilar eller bilar som stannat av någon anledning, men då lämnar man kanske inte bilen så länge?

   Vi har sett många blänkande dyrgripar och dagen efter …

Tycker om din kommentar