Billigare att gå på krogen …

är vad politikerna tror och tycker är viktigt när de sänker krogmomsen som ett av argumenten för att rösta på dem. Är vi så ”dumma” att vi verkligen tror att restaurangägare, livsmedelsproducenter och övriga affärsidkare frivilligt kommer att sänka priserna? Hur ofta händer det att redan satta och ”accepterade” priser sänks  Jag tror inte det, lite mer över i vinst istället och det är väl bra för företagaren. Inte ens den lilla företagaren tror på det, av vad jag kan läsa och höra i media. Att åttatusen fler skulle få jobb tack vare det? Nej, inte heller det tror jag på. Fast ju onyktrare vi blir desto dimmigare ter sig tillvaron och vi behöver inte se så klart.

Det låter som att jag är världens pessimist och inte tror på någonting. Men -jag tror, jag tror på … det tar vi en annan gång för jag tror verkligen.


Avsändare Margareta som bara tyckte till och tänkte min egen dagens politiska tanke.

Ps. För mig får det gärna vara dyrt på krogen och pengarna skulle istället satsas på det som alla pratar om men ingen bryr  verkar bry sig om, inte i handling, –Vår omsorg. Bryr man sig så satsas det i alla fel. Det måste fungera även i verkliga livet, inte bara som röstfångare genom ord eller som slutrapport i någon utredning som något departement tillsatt.


Det frestas med ett saftigt och delikat äpple från alla håll och kanter. Vi lockas av det, men upptäcker snart att det tar slut alldeles för fort samtidigt som det inte var så där välsmakande och ljuvligt som vi trodde.


12 svar på “Billigare att gå på krogen …”

 1. Jag tror faktiskt inte att det blir billigare att gå på krogen … men eftersom krögaren inte behöver betala så mycket moms kan han/hon kanske anställa en ”lärling” eller två som sedan kan få fast jobb. Pengarna går alltså inte till att sänka priserna på maten men med lägre moms = skatt går pengarna till krögarna som kan anställa en och annan mer.

  Tror jag att det var tänkt.

  Kram!

  PS Men OMSORGEN är viktigast förstås … men det finns kanke ingen motsättning här. Hela Sverige skall leva … de unga få jobb (kanske sitt första på en krog) och de gamla få mer kvar efter skatt i plånboken …

  1. Politikerna pratade om billigare på krogen samt mer anställda och jag hoppas precis som du att mer anställda kan bli verklighet, men … Verkligheten för småföretagarna är annorlunda än vad politikerna inbillar sig och har kännedom om. Den regering vi har idag har tyvärr inte gjort någonting för de små (och mellanstora) företagarna. Det vet jag som jobbar med dem och kan verkligheten.

   Omsorgen om de som bygg upp det Sverige vi har fått är nummer ett för mig. Ungdomarna är också superviktiga men att slänga pensionärerna på soptippen som ofta sker idag mår jag fruktansvärt illa av.

 2. Jag tror jag tror på sommaren, jag tror jag tror på sol igen!!! la lllla lla…men de vore väl något, billigare krognotor…hummm…lite knepigt löfte va?! Oftas lovar de mer än de någonsin håller. Politik är urtrist o oftast långt ifrån sanningsenligt. Jag var faktiskt politiskt aktiv som ung, tills jag upptäckte att jag inte fick tycka vad jag ville…då avgick jag.
  Kramiz Anki N

 3. Jag kunde inte ha sagt det bättre. Politiker verkar tro att hela den svenska befolkningen ligger på en IQ på 0,1. Har alltid sagt att det enda en politiker kan och är bra på är att ljuga, förre och efter val alltså.
  Hoppas du börjaf förstå att jag avstår från att lägga min röst på någon (och om jag ser Mona en gång till bland mörkhyade barn i Rinkeby eller på Pride-festivalen för den delen så…
  PS. Sura äpplen kan man göra utmärkta pajer av, då slipper man bita i det sura äpplet, om man säger så. DS

  1. Det finns trots allt en del politiker som jag vill tro på, men snabbt i maktens korridorer förändras de.

 4. Det här inlägget måste jag bara visa min gubbe. Vi instämmer i allt du skrivit. Han hoppades också att det är en och annan politiker som läser det också.
  Det blir verkligen inga fler jobb eller billigare på krogen. Hur dumma tror dom att vi är egentligen. Tyvärr
  är de likadana kålsupare från båda håll med att komma med löften.Hoppas att ditt äpple smakar gott. Kram Anita

  1. De bryr sig ändå inte om vad en ”liten” person som jag tycker. Det är de ”stora” som är intressanta.

 5. Sönka priserna på krogen är totalt ointressant för min del. Nästan lite skrattretande om jag ska vara ärlig. Måste finnas viktigare saker att se över…

Tycker om din kommentar