Relationer, …

som finns runt om oss hela tiden och även i oss, både i hjärta och hjärna. Idag har många av oss gjort ett viktigt val och lagt en röst på något parti och även kanske kryssat  någon person som vi på något sätt har en relation till. Oftast inte någon närmare men ändå en relation. För några är det jätteviktigt medan det för andra bara blir en röst för att känna att man har röstat.

Jag har också röstat idag med både hjärna och hjärta, anser jag själv i alla fall. Det är sällan min röst hamnat på samma parti i kommunal- och landstingsval som i riksdagsval. Min relation till Sverige är inte detsamma som min relation till mitt län eller min kommun. De politiker som finns ”nära” har jag en helt annan relation till och vet att där betyder personen mycket mer och lite omrörning i grytorna då och då skadar inte.

Nu var det politiska relationerna avklarade, då går jag snabbt över till de idrottsliga relationerna som jag har upplevt och fortfarande ser hur viktiga de är. Ett hockeylag utan starka och positiva relationer? Det är inget hockeylag. För att vara ett lag finns det relationer och för att lyckas så måste de självklart vara positiva. Relationerna i laget handlar också om att kunna läsa varandra i både med- och motgång, att ge och ta det skapar framgång, tror jag.

Hos Bildgatan -Kategori | Bilduppdraget – relationer | Mina tidigare inlägg

Fler bidrag i Bilduppdraget hittar du om du följer länken här >>>

Avsändare Margareta som fick plocka fram ett ”gammalt” foto från superelit 2003 för att få ihop ordet relationer. Sonen vill nog inte höra ordet gammal i samband med sig själv, inte riktigt ännu men i fotots värld är det trots allt gammalt -vad han än vill, jag är ledsen C om du läser detta.

Ps. Nu när det börjat så bra för Luleå hockey i elitserien får vi hoppas att det går lika bra som det gjorde för de här grabbarna i supereliten under några år. Med de tränare de har idag borde det garanterat skapas mycket bra relationer. Jag har ingen erfarenhet av dem som ledare, men har lyssnat på sonen som har haft dem. På pappret har de inte ett lika bra lag som de andra elitserielagen men genom att skapa en positiv gemenskap ger de laget framgång. Att de sedan också måste kunna åka skridskor och även producera mål är ett helt annat tema.

Synonymer till relation – gemenskap, förhållande, samband, känslomässigt förhållande, berättelse, skildring, rapport.


Vet ej om bildkollage är tillåtna men så blev ändå mitt bidrag till relationer i bilduppdraget.

4 svar på “Relationer, …”

 1. Jag gör som du gjorde och spred mina röster. Vissa frågor är liksom viktigare än andra beroende på om det är kommunal eller regional nivå. Inte så konstigt egentligen!

  1. Mina spridningar gav kanske inte det bästa resultat men jag bidrog med mitt strå till stacken. Det är självklart för mig att landstinget ska jobba för det de ska, låter väl rimligt. Att kommunen ska se till hela kommunen och inte bara till centralorten. I riksdagen ser jag hela Sverige, men det gör kanske inte något parti och där fick jag istället titta på hela människan oavsett situation i samhället.

 2. Japp, här har du tagit upp många relationer. Då jag sälv spelat fotboll så vet jag precis vad du menar med relationerna på en hockey- eller fotbollsplan. Hoppas många ungdomar ”rör på sig” för att skapa laganda och samhörighet redan i ung ålder.
  Vad gäller de politiska relationerna så kan jag bar säga att jag la upp ett inlägg för några timmar sedan (efter röstningen) som maken blev halvt om halvt vansinnig på. Fick ta ner inlägget… annars hade jag inte kunnat kommentera dina ”relationer” nu. Hade varit död – typ. Då jag sällan tänker först och handlar sedan är jag så illa tvungen att hålla med honom (nu sådär i efterhand alltså). Tänkte precis som du nämligen och ”avslöjade” helt ärligt vem jag hade röstat för och varför, respektive varför inte. Nej jag och politik har liksom ingen relation med varandra alls.

  1. I lagsporter är det en stor skillnad vad gäller relationer än i de individuella sporterna.

   Jag skulle gärna ha läst och jag lovar, du hade levat fortfarande. =) Fast jag förstår det där med att skriva först och tänka sedan, tur att det går att ta bort. =)

Tycker om din kommentar