Sista dagen …

var det igår på den tjänst som jag har haft under några år. Sista produktiva dagen, trots att jag har kvar anställningen till sista september. Jag är van att vara ”ledig” ungefär två veckor varje månad eftersom anställningen varit koncentrerad och tjänsten 50 %. Den här månaden har jag jobbat under en längre period men ändå inte mer. Jag ville kanske inte slita mig och det har känts (känns) tråkigt.

Symbolik (som ingen annan förstår) har blivit ganska tydlig i min blogg och eftersom bilder är ett ”måste” så känns det nu så här och även framtiden och mina tankar kring den.

I morse när jag vaknade (klockan 04:00) kände jag faktiskt skillnaden. Det var inte den här vanliga ledigheten som jag är van vid utan någonting helt annat, något som jag inte är riktigt bekväm med. För det första kommer jag aldrig att vara arbetslös men däremot känns det konstigt att vara en av alla sökande till tjänster som kanske inte finns, eller finns de?

Jag har skrivit ett neutralt personligt brev, jag har fyllt på min CV och även lagt in dem hos några bemanningsföretag. Däremot klarade jag inte av att lägga in det hos Af. Där är det strikta linjer och hur många bokstäver och ord varje del får innehålla. När du ska lägga in dina meriter får du absolut inte tillgodoräkna dig samtliga arbetsuppgifter -de ryms inte inom ramen.  Vad gäller datorkunskaper eller erfarenheter, glöm det. Jag gav upp och får vänta med det till jag kommer dit personligen. Vill minnas att jag var mäkta irriterad förra gången det begav sig och ingenting verkar ha hänt på alla år.

Det kommer att bli fler rapporter från mitt nya liv och jag kommer självklart att studera allt kritiskt för nu väntar jag bara på att de ska föreslå en coach till mig eller tvinga mig till  ”söka jobbkurser” samt vara med i informationer som gäller mina rättigheter eller som det varit tidigare, mina skyldigheter.

I och för sig fick jag varken vara på dagis eller gå på lekis när jag var liten så det kanske är dags att ta igen det nu. Jag har en god vän som har doktorerat i ett ämne där han idag arbetar som praktikant, förstår ni hur snurrigt samhället är? Fast han tar självklart ner statistiken och den är viktig. Hur verkligheten ser ut spelar ingen roll.

Avsändare Margareta som vet att jag har en mycket klar bild över verkligheten och den bild som statistiken ger. Vi ger det vi vill att andra ska se och siffror är trots allt siffror, som går att flytta runt till alla  är nöjda och belåtna. Jag ska i alla fall göra ett litet kalkylblad till en av arbetskamraterna här hemma, som jag lovat och hoppas att hon blir nöjd för det är ingen lögn utan bara planering.

Ps. Ikväll gäller inga siffror i vårt vanliga jobb, utan en trevlig eftermiddag och kväll hemma hos en av mina arbetskamrater.  Dag 1 (idag) ska jag inte göra mycket nytta utan bara ta det lugnt och njuta av att jag är jag och att det trots allt kanske finns ett hopp även för mig -någongång någonstans.

12 svar på “Sista dagen …”

 1. Jobbigt och tråkigt när tryggheten försvinner men jag tror att du snart kommer att hitta något som du trivs med, det är jag övertygad om! Lycka till med allt!

  1. Förhoppningsvis och ett jobb är ofta inte så olik det andra, om jag håller mig till samma kategori. Däremot blir det svårt att hitta en arbetsplats och arbetskamrater som jag har haft.

 2. Jag önksar dig lycka till på den nya vägen. Vart den nu än går. Att du inte blandar in AF förstår jag mer än väl. våra få kontakter med dem har slutat i vansinnig irritation och frustration. Där skulle behövas en översyn som hette duga!

  1. Tack och jag hoppas att jag inte slöar till om jag inte hittar något. Arbetslös kommer jag aldrig att vara (om jag inte vill) däremot behöver jag påfyllning i plånboken ibland (ganska ofta) som gör att ett avlönat arbete inte vore helt fel. Jag tycker om att hjälpa andra samtidigt som den där kronan i plånboken gör att att jag kan fortsätta med det.

   Jag kan inte låta bli att blanda in Af och tycker synd om de handläggare som sitter med regler och lagar som inte alltid är de mest humana och heller inte speciellt logiska.

 3. Hoppas att du njuter av naturen och passar på att va ute. Det brukar skingra tankarna och komma upp nya ideér.
  Eftersom jag lämnat det ordinarie arbetslivet så vet jag inte hur det fungerar idag mer än det jag läser i tidningarna och ser på TV.
  Av bilden så tänker jag att du får flyta omkring ett tag så löser det sig till sist.Snyggt foto. Kramar. Anita

  1. Jag har tyvärr lite svårt att njuta när jag är i stan, av naturen. Tar mig inte i väg på några skogspromenader eller liknande det är därför jag så väl behöver lantlivet ibland. Nu sk jag i alla fall ta mig ut och en promenad till stan för att sedan åka iväg ut på landet men nu för trevlig samvaro.

 4. AF’s CV system är sjukt dåligt. Man kan också bara välja yrken som de anser finns. Jag har haft flera yrken som inte har något liknande, varken i deras eller andras CV system (ex Offentliga jobb).
  Det är tråkigt när det trygga och bra försvinner. Jag hoppas att du snart kan hitta något nytt så du slipper AF och den ofrivilliga ledigheten.

  1. Håller med och jag tror inte att jag kommer att vara den första att påpeka det. Det är så styrt och inga egna ord istället för att kryssa, har kryssat färdigt för i år. =)

   Det borde göra det med användarvänligt och mer för att skicka in egna filer.

 5. Säg som så: idag är den första dagen av ditt nya liv. Strunt i Af just nu och koncentrera dig på att ”manipulera” fler bilder som den du lagt upp idag… bland annat.
  Det är inte lätt att vara arbetslös idag, speciellt inte i norr kan jag tänka mig, men ta aldrig ett jobb som du inte verkligen vill ha. Var själv arbetslös (2002) och körde mitt eget ”race”, vilket iofs var lättare då än nu. Å så har jag hamnat på drömjobbet. Det önskar jag dig att du också gör.

  1. Det är så och oavsett hur det nya livet blir så är det helt sant. Några dagar till kan jag koncentrera mig på annat än att gå i andras regler och försöka hitta något själv utan styrning. Jag tänkte faktiskt lägga ner lite tid på manipulation. =)

   Jag vet inte om vi har svårare men lika många är de inte. Sedan kommer bostaden om man tvingas flytta, det är garanterat svårare söderut, att hitta något nytt. Jag körde mitt eget race sist och det blev bra. Självklart vill jag inte ta ett jobb som jag inte vill ha och en ansökan styrs ju av hur mycket du vill ha det, eller hur? Drömjobbet vet jag redan var det finns, men det är en av drömmarna som jag får fortsätta att ha.

Tycker om din kommentar