Apropå män i rosa …

så var jag en av föregångarna . Mina pojkar föddes på den tiden när pojkar skulle ha blått och flickor rosa.  =)

och tänk så olika färgerna kunde bli redan på tiden före allt vad bildredigering hette. Det är ju inte ens samma mamma på bilderna och ingenting har jag gjort förutom att jag scannat in och satt oskärpa runt mig och mitt första underverk. Inte ens frisyren är densamma. Kommer inte ihåg vem fotografen var men han/hon kunde sin sak redan på den tiden, bildredigera.

Detta med tanke på mitt tidigare rosa inlägg till förmån för rosa bandet, men då  med photoshoppande. De här bilderna på underverket har jag haft med tidigare, alldeles i början av mitt bloggande och som en gratulation till underverket – André, trots namnet den första.

Avsändare Margareta som tagit det ganska lugnt idag förutom en god gärning och sedan har jag varit och inköpt en ny extern hårddisk på 1 tb. Just nu jobbar den för fullt för att ta mot en hel del bilder i sitt utrymme.

Imorgon ska jag och kolla hörseln, tror ibland att jag hör dåligt eller så pratar alla andra suddigt och otydligt. Har även ibland upptäckt att jag har TV’n betydligt högre än vad som borde vara normalt för en ung kvinna som jag. =) Jag hade aldrig själv beställt någon tid men när tillfället dök upp på ”gamla” jobbet så tog jag chansen och fick vara med på detta.

13 svar på “Apropå män i rosa …”

  1. Visst är jag schnygg =) Ser ut som jag vet inte vad men så såg vi väl ut i början på 80-talet, ingen frisyr jag vill tillbaka till. Tänk att du säger det som modelejon nummer ett och jag med en aning mindre intresse.

 1. Who härliga foto. Du när man ser sånna där foto ”från förr” så blir man lite påmind om sin nuvarande ålder som man annas oftast betraktar som stannad vid 20.

  Angående hörslen. Nja där får du nog lite nedslag pga åldesrskäl…haha…

  Kramiz Anki N

 2. Så otroligt fina ni är! Jag tror inte att jag hade några rosa kläder till mina pojkar.

  Det där med hörseln känner jag igen. Funderar också på att kolla min.
  Kram

  1. Tack, för mig känns det inte som att vi (jag) är så fina utan mer en trött och avslappnad kväll hos min dåvarande svärmor.

   Ska bli spännande att höra resultatet.

 3. André (”den manlige”)… ett härligt ”bortglömt” namn … och visst kan grabbar ha rosa … fast vår ende son hade nog inte det vad jag minns … det var mest klara färger på mina tvillingars småbarnstid, rött, blått, grönt …

  Kram!

  1. Jag känner inte till många i Sverige som heter André framförallt inte före min egen föddes. Klara färger var också lite … mer svaga färger och därför har jag självklart haft de där starka.

 4. Det där med färger är dels mode, dels väldigt fast! Små barn delas gärna in i flickor och pojkar medan en lite större kille mycket väl kan ha en rosa skjorta numera! Något behov hos föräldrarna att visa en tillhörighet på babyn? Inte vet jag men jag hade i ärlighetens namn inte klätt sonen i rosa när han var nyfödd. Dottern hade däremot en del i blått…

  1. Jag har aldrig varit färgbunden förutom att jag ibland blivit ”tvungen” att köpa fel färger till mig själv eftersom modet inte tillåter andra, finns inte annat i butikerna. Jag hade inga problem med någon färg när det gäller pojkarna. Däremot kanske den här (ärvda av sin faster) var det enda rosa. En del cerise hade jag däremot på dem.

   Det var mer ”godtagbart” att klä flickorna i blått än tvärtom och jag var nog redan då (utan att jag visste det) lite egen.

 5. Gud så söta bilder du lägger upp å jag gillar verkligen namnet André. Skrattade åt första bilden: Du ser ut som en filmstjärna faktiskt, kolla din look å hur du poserar.

  PS. Mikadon kostade 85 kronor, det har du råd med efter hårddiskköpet;-). Stenarna är det ju bara att tävla om. Å japp, jag funderar också på ett ”pink theme”. Men jag är lite emot det. Vet du varför?! Det är ingen, precis ingen som vet vad det vita bandet är för något/står för. Ingen gör ”reklam” för det, ingen uppmärksammar det: bandet symboliserar lungcancer. Jag har det alltid på min jacka/kavaj (en vän till mig fick det förra året och klarade sig – än så länge). Då blir jag liksom så anti – dessutom hatar jag rosa – även om André klär sig perfekt i den färgen;-) DS

  1. Namnet fanns där någonstans och trots det hade vi svårt att bestämma oss. Så mycket att till och med barnmorska frågade en vän några år senare om vi bestämt oss. En filmstjärna =) tycker mer att jag ser ut som en mamma som är ganska avslappnad.

   Jag ska på stan imorgon och då ska jag kolla i de butikerna. Jag förstår dig samtidigt som det ena inte utesluter det andra. Visste inte att det vita bandet också symboliserar lungcancer att det är en manifestation mot våldet visste jag däremot. Jag är väl ingen rosa men gillar den och har en hel del starkt ”rosa” tröjor i garderoben, mer åt det cerise men de rosa finns också.

Tycker om din kommentar