Eldens magi …

har rönt stora framgångar hos många illusionister genom århundraden. Men största magin med elden måste dock de människor som för första gången kom på hur man skulle göra för att få njuta av en brasa upplevt. Tänk att få resa tillbaka i tiden och vara med just den gången, att få se människornas reaktioner och handlande vid ett sådant magiskt tillfälle. Det kan jag tyvärr bara föreställa mig i fantasin där jag kan måla upp mina egna bilder av händelsen.

Eldens förtrollning ger mig många njutningsfulla stunder. Att få sitta i stugan en mörk höstkväll med brasan som sprakar i kaminen och alla ljusen som både ger ljuset och den härligt sköna och rofyllda magiska stämningen.  Jag tror att det är en av de stunder då livet känns som härligast.

Kategori | Lördagsmixen –magi – magisk. (bilderna är klickbara)


Temat som Shannara vill att vi ska förmedla i lördagsmixen. är magi och magisk och jag kände direkt att elden är min magi för det är kring den jag trivs så gott. Det är lika skönt vid en brasa i naturen, med kaffepannan i elden och korven sakta grillande över glöden. Eller varför inte inne efter bastun, den vedeldade, med värmen av kaminen och ljusen som skapar den rätta stämningen för ro i själen. Elden rymmer så mycket förutom att den ger oss så mycket matnyttigt också. Den grillade korven exempelvis. =) Jag är en ”liten” korvoman.

Följer du länken hittar du andra som deltar klicka här –  >>>

Avsändare Margareta som egentligen tycker att det är ganska konstigt att jag har den här stora fängslande kärleken till elden. Efter att ett hus brunnit upp (en av kanalerna i öppen spisen som var plomberad på kallvindan hade luckrats upp genom åren) en lägenhet som brunnit (elljusstaken) och sedan en akututryckning av brandkåren på en tjejfest där det sedan visade sig att blomjorden brann (sant, men det är en helt annan historia och ett helt annat inlägg, kanske).


Ps. Även som fotoobjekt har elden blivit en av mina passioner? Har jag pyromaniska drag? Fast … samtidigt så fascineras jag även av vatten så jag har kanske djupt inom mig tagit till mig både hängslen och svångrem. Fån’t jag en korv så hoppar jag i älva.

*

18 svar på “Eldens magi …”

 1. Haha, underbart inlägg med underbara bilder och braig text! =)

  Efter en massa krångel så önskar jag äntligen Välkommen in i veckans Mix… =)

  Imorgon startar en ny omgång, 22,00 om allt fungerar som det ska!

  1. Tack och jag hoppas verkligen att det fungerar på lördag. Tråkigt för dig med allt strul som blev långvarigt. Tio minuters krångel klarar man väl av, men sedan … =)

 2. Tack för kommentar….men sorry to say…inte Lapporten. Förstår att dimman ”lurar”. Men fjällen i norr har ofta likadana portar såsom Lapporten. Den är bara mest känd. Den bild jag visar tog jag när jag var uppe på min gård i Dikanäs på semester och vi bestämde oss för att vandra några dagar i Marsfjäll.

 3. Helt underbara och magiska bilder. Så synd att Linky inte fungerar för Shannara, tycker verkligen synd om henne då hon är den enda fotoutmaningen som är ”öppen” i helgen.

  Efter dina hemska erfarenheter med eld så förstår jag egentligen inte hur du kan fortfarande fascineras av den. Jag skulle vara skitskraj och definitivt inte ”leka” med elden inomhus och sätta på en brasa. Det kanske lever en liten pyroman i dig iaf.
  Men självklart är eld lika livsnödvändigt som vatten och har så varit i alla år.

  1. Det kan inte vara kul för Shannara som anstränger sig varje vecka och sedan bara strul. Det är jobbigt när det inte går att ”lita” på tekniken.

   Även om jag fascineras så har jag respekt och är mycket känslig för lukter av olika slag och kan inbilla mig röklukt (eldens) då och då.

 4. Härliga magiska bilder och jag är lika ”eldfängt” tokig som du….fast jag valde annat till temat magi. Men jag valde just eld, på ett annat sätt, till fotoutmaningen Show me yours….du kanske ska kolla på den också hos mig ;-)
  Eld är underbart!

 5. Mr Linky-strul verkar det vara i bloggvärlden nu.

  Eld har verkligen förmågan att skapa magisk stämning, det håller jag med om.
  Älskar att tända värmeljus här hemma och bara njuta…

  Ha en fin avslutning på dagen!

  1. Det verkar vara en del strul och själv har jag det allmänt med min dator just nu, går så trögt i alla sammanhang.

   Det är härligt och ljusen kan verkligen höja temperaturen i kroppen på flera sätt.

  1. som någong så smart en gång upptäckte, utan den hade nog inte mänskligheten funnit kvar. Inte på våra breddgrader i alla fall.

 6. Eldens betydelse är långt mycket större än vad vi först tänker oss. Men när man väl börjar fundera så inser man… Nästan hisnande tycker jag!

  1. Betydelsen glömmer vi kanske många gånger men däremot tror jag att vi är många som njuter av den i olika sammanhang.

Tycker om din kommentar