Klotter, klotter …

och ännu mera klotter var man än tittar i vår kommun. Ingenting är heligt och ingenting går fri från klottrarna. Det finns tyvärr ingen respekt för ditt och mitt.

Trots allt finns det en del vackert klotter och det känns inte som klotter, utan klotterkonst och duktiga är de. Kanske på fel ställen många gånger men här under grå gångtunnlar  gör de sig snyggt. Synd att även de som bara vill förstöra ges utrymme och möjlighet till sådant. I Linköping har man jobbat hårt för att få bort klottret genom ett projekt där det skule saneras inom X antal timmar och de verkar ha lyckats ganska bra tyckte jag mig se när vi var ner i höstas. Visst finns det klotter men inte i lika hög utsträckning som vi har här i Luleå.

Kategori | 365 foton 2010 hos Bildgatan | 138 -klotter

I somras när vi besökte DollarStore i Boden stod det två unga grabbar (11-13 år) och valde mellan olika färger bland sprayburkarna. Jag var tvungen att fråga expediten hur och varför de tillåter barn i den åldern att köpa detta. Självklart kunde hon inte ge mig något svar, men förhoppningsvis gav jag henne en tankeställare. Alla mina fördomar i det här fallet håller i sig och jag kan inte se vad de här killarna skulle med sprayburkarna om de inte tänkte klottra. Tillråga på allt så stoppade de in färgburkarna under tröjan när de gick ut från affären, är det fortfarande någon som tror att jag har fel vad gäller syftet med deras inköp?

Avsändare Margareta som även idag lyckas att få med ett rosa inlägg till  rosa bandet kampanjen. Inte helt rosa men jag klarar inte av för mycket av det goda. =) Det räcker att det finns med och tänk om kommunen istället för att sanera efter alla klottersabotörer skulle kunna lägga en del av pengarna på denna kampanj istället, vilka enorma summor forskningen skulle få även om de bra fick 1 % av de pengarna.

Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – 365 foton 2010

7 svar på “Klotter, klotter …”

    1. Tycker jag låter bra, bara det inte är bara klotter med signaturer osv utan mer den här vackra konsten som faktiskt finns.

  1. Usch jag är inte ett fan av klotter, fin grafiti i tunnlar o så – ok – men det ser ju genast skit ut eftersom någon annan alltid kommer och taggar och förstör de fina ”målningarna”. :P

    1. Dessa bokstäver (taggar) som det oftast är har ju inte alltid så speciellt smarta utförare heller. Hörde en historia om en kille som i skolböckerna (när han var i skolan) skrev under med samma signatur, på samma sätt. Han nekade när han åkte dit? De får ju ändå inget straff, föräldrarna borde få betala för skadegörelsen.

  2. Jag är en stor fan av ”organiserad” klotter – riktig graffitekonst alltså – som man har i Polen till exempel. Mörka och fula gångtunnlar får ”konstnären” smycka ut med betald sprayfärg. Klottret får ”hänga” i tre månader, sedan får nästa konstnär tar vid. Hel perfekt lösning. Tyvärr gör man inte sådant i Sverige. Jag gläds åt färgstarkt klotter som är bra gjort. Alla dessa tags är ju bara skräp och fula.
    I Täby har dom 24-timmarsregeln, då är klottret ett minne blott.

    1. Jag tycker att det låter som att Polen hittat en lösning. Håller med dig om att graffitikonst kan vara mycket vackert, på rätt ställe. För övrigt hatar jag verkligen allt annat klotter och mår riktigt illa när jag ser hur de förstör.

Tycker om din kommentar