Redan innan start …

ligger fokuseringen och det personliga målet på att ta sig till mål. Trots att målet finns alldeles bakom dig, om du vrider på huvudet och tittar, är det trots allt några kilometer framför dig. Det tänker ingen på utan alla är så koncentrerade på att komma iväg. Inte alltid så lätt för de som tänkt springa mot målet.

Kategori | Lördagsmixen –mål. (bilderna är klickbara)


Temat som Shannara vill att vi ska förmedla i lördagsmixen. är mål och det kan ha många betydelser och tolkningar. Kolla bara in nedanstående ord som vi kan använda oss av beroende på vilket mål det gäller.

1. syfte, ändamål, målsättning, policy, inriktning
2. slutpunkt, riktpunkt, bestämmelseort
3. målbur, bur, kasse, nät; målfigur, skottavla, mållinje; målskott, strut, balja, pyts
4. måltid, mat, föda
5. process, rättssak, rättegångssak, rättegång, sak, fall; ärende, angelägenhet
6. tal, talförmåga, förmåga att tala, röst, målföre; språk, dialekt, idiom, munart, tungomål


Så här glad är man när det bara återstår några meter till dagens målsättning och slutpunkten för den fysiska prestationen.

Oavsett om jag fått springa allt det jag önskade eller om jag bara promenerat i lugn vandringstakt är det skönt när jag ser att jag kommer att klara målet.

Sedan återstår nästa mål – att hitta ett mål för att kunna sätta sig ner och avnjuta ett mål med mycket dryck som behövs efter att målsättningen uppfyllts genom att jag kom i mål.

När alla de målen är avklarade återstår målet att hitta igen sin cykel, kanske stretcha lite med tanke på morgondagen, ett smart mål som jag tyvärr inte tog till mig den dagen.

Ja, så där kan jag fortsätta ända in i sovrummet till ögonen sluter sig och jag går in i John Blunds värld, för då tar väl ändå alla mina mål paus några timmar. Gör det?

Avsändare Margareta som konstaterar att jag redan har uppfyllt en hel del mål den här morgonen och förmiddagen, trots att jag egentligen inte gjort någonting. Målet att hitta ett mål till Shannara’s tema är avklarat och snart publicerat. Ett annat mål som jag föresatt mig under oktober är att ha ett rosa inlägg för rosa bandets kampanj. Nu är det andra gången som en av mina bloggvänner hjälper mig helt utan att jag själv behöver fundera eller leta efter ett lämpligt rosa inlägg. Hur underbara är inte alla de här vännerna på nätet som bara så där apropå slänger det rosa rakt in i huvudet på mig, utan att det gör ont. Fortsätt gärna med det …

Det lustiga i kråksången (varför jag skriver så har jag ingen aning men tar gärna mot förklaringar) var att när jag skrev det här inlägget om mitt deltagande i vårruset så valde jag rubriken – Ett rosa band … .
Jag kom inte ihåg det själv förrän jag nu var upp och kollade på inlägget för att inte välja samma foton som jag redan tidigare publicerat, med undantag av det rosa. Klicka på bilden eller rubriken så kommer du till det tidigare rosa och även målinriktade inlägget. Tusen tack Shannara för det och kul att du inte gav upp efter förra veckans strul.

Följer du länken här hittar du alla andra som också haft samma mål som jag idag  >>>

Ps. Vi pratar så mycket om målfokusering hit och målfokusering dit, men hela livet då? Består inte hela livet av mål som vi utför hela tiden, varje sekund, varje minut, varje timme, varje dygn, varje år. Det finns ett mål för varje steg vi tar annars skulle vi väl inte ta de där stegen, utan bara lägga oss och vifta på tårna. Det kanske är ett mål i sig det där tåviftandet som jag brukar sysselsätta mig med ibland.

*

En av mina stora målsättningar under dagen är att sambon prickar in alla sju rätt på travet för idag har jag lagt lite pengar till förlustbolaget och då kommer vinsten till ett gott ändamål.
*
… och talförmågan med hjälp av tangentbordet är det som vanligt inga problem med, eller kanske det är problemet. Försöka ha ett nytt mål – en tyst bild om dagen? Blev du mållös?

*

4 svar på “Redan innan start …”

  1. Ett absolut kanooooninlägg med toppen bilder och text. Japp och du fick med nå’t rosa också.
    Har också sprungit några lopp (Rösjöloppet bland annat). Är urusel på att springa över stock och sten i fem kilometer. Nu får du skratta: mitt mål under hela loppet var att springa om en människa framför mig som var tjockare eller fulare klädd än jag själv. Elakt, jag vet. På så sätt undvek jag iaf att komma sist;-)
    Dessutom tror jag att jag hade fler mål när jag var yngre av den enkla anledningen att det fanns fler mål att uppfylla. Nu har jag uppnått ”nästan” allt och lite därtill, så nu gäller det att sätta vettiga mål, sådana som man kan uppnå.

    1. Det var ju en bra målsättning även om den kan tyckas elak så här i efterhand men då var den ju super, ska jag komma ihåg. Vi hade ju mer tid på oss att förverkliga de långsiktiga målen. Nu måste vi tänka förnuftigt.

Tycker om din kommentar