Dags att plocka fram …

den rosa halsvärmaren. Det kändes kallt när jag åkte iväg för att hämta sambo och svåger när det anlände med flyget från Stockholm, -1 grader visade termometern men det kändes betydligt kallare.

Samtidigt fick jag dagens inlägg till rosa bandets kampanj.

Idag när jag läste hos Beate om hennes felåkningar hit och dit med tunnelbanan så log jag för mig själv och tänkte att det hade kunnat vara jag. Precis det hände mig senare under kvällen men nu med mig själv bakom ratten. Jag körde vilse mellan hemmet och flygplatsen, det är sant och inte bara en gång utan två gånger. Jag kan förstå att man gör det i Stockholm men i Luleå och till en flygplats som jag varit till ett otal gånger, bara den här veckan var det tredje gången. Jag skyller på mörkret vid första felkörningen och sedan skyller jag på ”stressen” jag fick när jag upptäckte att jag kört fel första gången. Tur att jag var i tid så att jag hade råd med de förseningar som min egen virrighet orsakade mig.  För att förstå hur tokigt det är måste man känna till den enkla vägen som det faktiskt är till flygplatsen och skyltningen som det inte heller är något fel på.  Jag skulle faktiskt utan problem kunna rita upp en karta, för så lätt är det att hitta. Sambon fick sig i alla fall ett gott skratt.

Jag skulle inte göra mig som taxichaufför och kan inte förstå att min far en gång i tiden var en mycket duktig orienterare. Var tog de generna vägen? Har inte hittat dem ännu men det lustiga är att jag kan komma ihåg exakt var jag fotade en liten svamp, sten eller något annat ganska neutralt flera år senare. Mina svampvänner var lite imponerade i höstas när ”vi” var ute och plockade svamp och jag sade exakt var vi tidigare hade hittat sillkremlor. För under den utflykten plockade vi mer än 18 olika sorter, eller var det mer? Nåja många var det och jag kom ihåg nästan var vi hittat alla olika svampar trots att jag inte plockar själv. Kombinationen av orden (namnen) och mina foton gör att jag kommer ihåg.

Avsändare Margareta som nu är jättetrött och ska lägga sig med den nyinköpta tidningen, misstänker att jag inte hinner långt innan John Blund tar över. Hoppas att han inte tar med mig på några längre sträckor inatt, orkar inte med fler felkörningar.

*

8 svar på “Dags att plocka fram …”

 1. Det är ju lätt så att är man inte uppmärksam så blir det fel. Och minsta lilla fel (ex en felsväng) kan gör att man helt trasslar in sig på okänt territorium.

 2. Ha, ha, ha!!! Som du förstår: no comments:-))))))
  Vi hade samma temperatur som ni och snöstorm imorse, så om jag hade haft en halsduk så hade den åkt på. Nu har den upptinade snln blivit till en isbana därute. Grrrrrrrr.

  PS. 1 000 tack för länken. Jag är stolt att ha en vilseåkande själsfrände däruppe i norr;-) DS

  1. Ja det kan kännas skönt att man inte är ensam i virrigheten. =) Du komme nog att få stå ut med en del vitt här hos mig lite då och då och idag har jag fotat en hel del.

 3. Vilken underbar sjal att plocka fram när man känner sig frusen. Här har det blåst i rejält i natt så jag tyckte det skakade i huset. I går fick vi lite snöflingor och en hagelskur så vintern gör också sitt intåg i södra Sverige.
  På måndag blir min nästa ögonop.så det hade varit gått att ha en din sjal när man inte kan värma sig med trädgårdsarbete utan få ta det lilla lugna. Ha det gott i helgen. Kramar. Anita

  1. Jag en halsduk eller sjal värmer gott. Hoppas att det går bra med operationen och det brukar det göra. Ska med mamma till ögon den 2a november och då blir det nog dags för den andra operationen.

   Önskar dig detsamma och vi åker till stugan om ett litet tag.

  1. Jag tycker att det känns mycket kyligare än vad det är. Idag har det hållit sig under 0 strecket hela dagen, -3 för tillfället men strålande sol.

Tycker om din kommentar