Produktutveckling …

kanske jag kan kalla mina tavlor. Idag har jag hämtat min första egna beställda tavla.

Kategori | 365 foton 2010 hos Bildgatan | 224 -Produktutveckling

Avsändare Margareta som tycker om att jobba med min egen konst. En del kanske inte vill kalla det för konst men för mig är det mitt sätt att kreera och ta fram nya motiv med hjälp kamera och olika program i datorn men framförallt är det hjärnkontoret som går igång. En blandning av foto- och bildkonst.

Jag har hört och läst en hel del negativa och nedlåtande reaktioner, men har även fått god respons av andra. Samtidigt som jag inte förstår vad som är problemet. Jag både fotar och sedan målar jag vidare med hjälp av datorn och ritplatta. En som fotar kan kalla sina alster för konst, en som målar är konstnär. Om någon tror att det bara är att gå ut och ta ett foto för att sedan trycka på en knapp i datorn så misstänker jag att de varken fotar eller kan någonting om de kreativa programmen i dator. För mig tar det oftast mycket lång tid att både fota och måla. Jag kallar det för att måla eftersom det är det jag många gånger gör. Ibland får jag också ta till andra redigeringsverktyg för att få till de effekter och det slutresultat jag vill ha. Jag produktutvecklar.

Jag har vid två tillfällen ställt ut några av mina alster, både rena foton men främst mina tavlor, på en mindre hantverksmarknad ute på landet. Reaktionerna har varit odelat positiva och det har varit roligt men något mer har det inte blivit eftersom jag själv är en stor stoppskylt.

Skriv gärna vad du tycker, ärligt. Vi är födda med olika smak och tyckanden vilket är en jä..a tur. Tänk vilken enformig och tråkig värld vi skulle leva i, även om jag fick bestämma. Genom kritik kan jag också lära mig och fundera över förändringar, därför är alla tyckanden välkomna. All kritik tar jag inte till mig lika mycket eftersom jag vet att jag har en ”lite” annorlunda smak och vill experimentera en hel del.

Den här nya tavlan hänger nu hemma hos mig och är verkligen en härlig färgklick som lyser upp på den silvergrå tapeten i vår hall.

Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – 365 foton 2010

*

PS Ursprungsbilden har jag en gång fotat i Linköping, ibland får jag åka långt för att få tag i mina grundmotiv, dyrt blir det och mycket tid går åt – vad gör man inte för konsten.

*

15 svar på “Produktutveckling …”

  1. Jag tycker om den och sambo säger också att han gillar den. Ingen annan har sett den ännu men jag återkommer med rapport =)

 1. Underbara färger i din tavla. Kul med lite egne kost. Jag funderar ju på pyssel som du vet o faktiskt ska jag köpa hem lite målargrejer när jag far till Ullared här framöver. Jag behöver måla av mig sorgen efter vår älskade fyrbentskille. Så när man är glad kan man måla sin glädje, känns som om färg kan ge en mycket både i harmoni och annat.
  Tack för din omtake.
  Kramiz

  1. Tack och jag skulle tror att målandet eller något annat kreativt ger en själavård på ett positivt sätt. Vi ska inte glömma de vi saknar och mister men för att bearbeta vår egen sorg behöver vi det.

 2. Svar: Ditt misslyckde foto var ju konst. Kolla din tavla som du har hängt upp på väggen. Blir du inte glad när du ser den? Klart du blir. Alltså var glad över ett s k misslyckt försök att göra konst – men det är som sagt jag som ser det så:-)

  1. Jag blir glad över att jag tagit mig i kragen och gjort en tavla samtidigt så tycker jag att det mesta är konst fast vissa saker kan till och med jag fundera över. Bara någon enda person gillar det och vill ha det så är det konst och jag gillar inte värderingar. Min tavla är värd så många miljoner och är gjord av den och den. Men … tycker du egentligen om den, om den varit värdelös penningmässigt?

   Vi pratar om hötorgskonst som jag egentligen inte bryr mig om eller vet vad det är. Det säljer och människor köper det -vad är problemet?

 3. Alltså Margareta – är det en tavla målad i akryl/olja eller ett foto på canvas som du har PS:at? (Du hade väl lagt en order om jag minns rätt..)

  Tavlan är en färgklick och den gör mig glad. Kan tänka mig att den livar upp en vägg där den får sitta alldeles själv.

  Å det där med konst – tänk på vad Andy Warhole sa…

  1. Min tavla är först fotad, sedan både PS:at och ommålad med pensel och färgsatt på olika sätt i ett program som jag köpt från USA för många år sedan.

   Tänker du på de här orden, – “Jag vet inte, jag bara gjorde det som föll mig in” så är det nog ofta så med mig trots att jag är ganska petigt (i det mesta som gäller) och är sällan nöjd med mitt eget arbete.

   Det är bra om den kan glädja och den finns på en vägg helt ensam där jag även gett den lite ljus, när spotligheten är tänd.

  1. Tack varför jag skrev det är att vi ofta har lätt att skriva vad snyggt, fint osv utan att kanske alltid ge den kritik som vi känner.

 4. Jag tycker att den är jättefin! Sen är jag ju alldeles galen i rött också :-)
  Det finns så många sätt att skapa konst på, så helt klart är du en konstnär! En produktutvecklande konstnär :-)

  1. Tack, jag tyckte att ordet produktutveckling var lämpligt eftersom jag utvecklar mina foton ett steg vidare och det är ju så en produkt + utveckkling = produktutveckling. =)

Tycker om din kommentar