Ett hus på landet …

i kombination med ett hus vid havet (fast hellre älven) är något som jag drömmer om. Inte ett vanligt hus utan en hus med potential att göra till något eget. Det ska, om inte skrika så i alla fall ropa och helst med ett starkt eko – Margareta här är din dröm. Du som har läst kanske kommer ihåg att jag var lite hemlighetsfull för några veckor sedan angående tankar idéer och annat som snurrade.

En av anledningarna var ett hus som vi sett och skulle åka och titta på. Ett riktigt hus med en tomt på nästan 8 000 kvm, med en stor gårdslänga samt en fin bagarstuga . För att inte tala om läget som passade oss helt perfekt.

Vi var och tittade och det var lika underbart som jag sett, tomten var ännu bättre. Jag hade redan köpt det när jag åkte därifrån och planerade massor med aktiviteter i framtiden. Nu blev det inte så, vi köpte inte huset. För mig hade det inte varit huset jag köpte i första hand utan kringbyggnaderna och framförallt läget och tomten. Det fanns så mycket potential av att göra något riktigt bra av detta. Jag hoppas att de som köpt huset gör det och inte bara bor, men det är inte heller fy skam.

Att vara efterklok hjälper inte för ingen väntar på att jag fastnar i små detaljer och vill både ha kvar lägenheten under en övergångsperiod och samtidigt flytta till en annan kommun för att skapa mig ett nytt liv där. Det håller inte och nu får jag bara tänka på vad vi missade. Kanske ett alldeles för stort hus för oss men det fanns så mycket annat som stämde med gårdslängan som också innehöll så mycket bra utrymmen både för mig och sambo i våra affärstankar. Att det sedan fanns en bagarstuga var en riktig bonus och då klickade det verkligen i mitt huvud eftersom jag har vänner som kan det där och verkligen är proffs … nu ska jag inte gråta över förlorade idéer men …

En egen allé hade jag fått …

Kategori | 365 foton 2010 hos Bildgatan | 2 -Allé

och en egen park …

Kategori | 365 foton 2010 hos Bildgatan | 216 -Park


Avsändare Margareta som kan konstatera att ett sådant läge med de tankar vi hade runt det kommer inte igen och därför fortsätter jag att drömma framför ”Ett hus på landet ” och ”Ett hus vid havet” .

Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – 365 foton 2010

*
Ps
Om du kikar till höger (första bilden) och till vänster på den andra så finns gårdhuset och bagarstugan där . Vänder du dig helt om (första bilden) så finns den andra delen av den enorma tomten och gårdslängan en bit upp, visst var det fina hus?

*

7 svar på “Ett hus på landet …”

  1. Nej, de finns inte på bild det var bara fantasin som skulle väckas av vad som kunde finnas bakom en sådan vacker park och den egna allén. =)

 1. Alltså nu hänger jg inte riktigt med… var är husen? I din dröm finns dom ju där men… jag ser bara avsågade träd…
  Drömma får man visst alltid göra och det kommer säkert flera tillfällen. Å du 8000 kvm tomt – Herregud, tänk på arbetet med den speciellt med tanke på Norrlands långa vintrar.

  PS. Nu förstår jag poängen med din adress;-) DS

  1. Först och främst så syns inga hus men jag skojade till det lite för att ni skulle kunan fantisera vad som finns mer bortom träd, park och allé.

   8 000 kvm tomt behöver inte skottas under vintern, bara vägen.

   Då förstår du också varför jag har så mycket blommor på min blogg. =)

 2. Så sitter vi här och funderar på om en bostadsrätt med minimal täppa nog vore bättre än vårt nuvarande hus. Men visst, via har ju sommarstugan också även om vi inte utnyttjar den. Den ligger tyvärr för nära. I alla fall som vi bor idag.

  Nästa gång får ni slå till och inte fundera för länge… Fina hus väntar inte!

  1. Vi blir ju en aning kluvna med en sommarstuga som vi nyttjar ofta men kanske inte så ofta som vi skulle önska. Avstånden mellan sambos arbetsort och stuga är för lång för att bo där under somrarna.

   Vi har inte riktigt varit ute efter att hitta något nytt men det här föll oss i smaken och var annorlunda.

Tycker om din kommentar