Tänkvärt?

*
En gammal kvinna som bor på ett vårdhem sitter vid fönstret. Hon börjar sakta luta till vänster. En sjuksköterska springer fram till henne och hjälper henne att sitta rakt upp igen. Efter en liten stund  börjar den gamla damen luta åt höger, och direkt springer sköterskan fram till henne för att hjälpa henne att sitta rakt igen. Strax efter kommer den gamla damens son på besök. Sonen frågar henne: – Hur tycker du personalen är?  Den gamla kvinnan svarar: – Dom är jätte trevliga, men dom låter mig inte prutta.

_

Avsändare Margareta som inte kunde låta bli att slänga in den här innan jag går och gör något annat ett tag. Fick den på e-posten som en rolig historia, men …

4 svar på “Tänkvärt?”

 1. Haha! :)

  Svar: Nej visst folk anmärker mest på att vi hobbyfotografer inte säljer bilder och/eller publicerar dem enligt SFF’s villkor, vilket vi inte kan ändå för vi är inte ansluta till dem som yrkesfotografer… Det är ju som yrkesfotografernas fackförbund det. Istället har jag fått höra timlånga haranger på MSN om hur korkade vi är, från någon som aldrig sålt eller publicerat ett foto. Vissa av oss är lyckliga bara EN person uppmärksammar och tycker om våra fotografier – när andra tydligt visar att de ändå inte gör det.

  1. Jag förstår hur du känner det (och maken) och håller självklart med. Det är tråkigt med sådant. Än så länge är jag skonad från elaka kommentarer men nu är jag ju inte lika nätverkande utan bara här och på FB. Har inte heller försökt sälja något foto på det viset men människor som aldrig ens sålt eller publicerat ett foto bör nog inte gapa så mycket, inget alls utan bara vara tyst.

   1. Precis min tanke Margareta. :) Jantelagen pratade vi om förut. ;) Jag har inte sålt foto heller, men däremot är jag stolt över min make som gjort det, och sålt några ex av sin fotobok också. Det betyder kanske inte per automatik att han är en bättre fotograf, bara att hans bilder tilltalar fler betraktare i den formen. Däremot har jag ju _givit bort_ ett foto för framtida publicering. En win-win situation. Han får ett fint foto på sitt CD-fodral, och jag får credit i tacktexten. :) Man måste ju börja någonstans, och kommer man vidare – så är det bara ett plus! :)

    1. Det har du rätt i och även om det inte ger pengar så kan det absolut vara en kul grej att ha ett foto på ett CD-fodral. Att ge kan ibland ge så mycket mer tillbaka.

Tycker om din kommentar