Grå tråkiga november …

har precis påbörjats. Den behöver inte vara så tråkig och när jag igår upptäckte att en av mina vänner på FB fyllde år kom jag ihåg att jag egentligen har väldigt många anledningar till att se färg och glädje i den här månaden. Anledningarna är alla de jag känner som fyller år och de är ganska många, även om jag mistat någon. En av de största kärlekarna i mitt liv fyller snart år och som sagt så började redan en gratulation i går som följdes av en annan idag och så där fortsätter de med jämna mellanrum hela månaden.

Idag var det en av mina vänner IRL, som bloggkompis, samt på FB som fyllde år och sakta men säkert närmar sig mig (i ålder). Hon fick sin gratulation på FB på morgonen men för att det inte ska bli så färglöst under november tänkte jag börja med bilden som jag valde till henne, med tanke på henne som person och de färger som skriker Maja, trots att de två viktigaste kanske saknas.

Avsändare Margareta som känner att november kan bli en riktigt bra månad trots att det är november.

I eftermiddag ringde ”Lilleman” och berättade att han fått ett nytt jobb och skulle börja redan på torsdag. Igår var han på arbetsförmedlingen och var lika besviken som mig fast han inte varit på rekryteringsträffen. Han hade upplevt samma sak som jag läste hos Znogge tidigare. Han fick inte stå som sökande för det han själv ansåg ha kompetens för utan det var det sista han jobbat med som räknades. Nu ville han ha ett jobb så han ringde till en mamma (till en kompis) som han visste jobbade på ett jobb och nu har han ett nytt jobb. Förhoppningsvis ska han även söka utbildning och där två yrken hägrar. Antingen blir han Stockholmare under något år eller så blir det någonting där han ännu inte hittat rätt ort (och rätt utbildning). Det blir inte förrän nästa år och till dess har han nu fixat försörjningen utan minsta hjälp av någon annan än sig själv.

Ps. Jag får nog snart sluta att kalla honom för Lilleman för det lät inte så där uppskattande och han har faktiskt ett annat namn.

*

9 svar på “Grå tråkiga november …”

 1. Vilken härlig och glad blomma du har lagt upp:-)))) Nu är november genast mindre grått, regnigt och trist.
  Grattis till Lillemans jobb. Snabbt jobbat där:-)

  1. Ja idag har han börjat och har fått stiga upp tidigt =) Det blir kanske lite mer färg här i november, får se hur blogglusten kommer att vara.

 2. Jo nog finns de färgklickar även i november, bara man ser sig om. Fin bild du gjort till din födelsedagsvän, man redigt drunknar i den o dess härliga färger.
  Lilleman – men mist är alltid lilleman, så säger jag oxå o han kommer ju alltid att vara de ”minst” i syskonklanen.

  Kramiz Anki

  1. Det där med lilleman var något han inte uppmärksammat trots att han läst min blogg tidigare men det kanske kändes lite litet … =)

   VI får minnas alla färger när det vita (hos oss) eller de gråa (hos er) tar över.

  1. Tack för värmande ord men det är sådant jag gillar och när det är människor jag tycker om är det så enkelt.

 3. Härligt fixat foto!
  Visst går det att göra ngt roligt av denna gråa och vanligtvis trista månad! Fira födelsedagar, använda kameran….
  Trist det där med Af och rekryteringsträffen…
  Jag tror stenhårt på att bästa vägen är genom personliga kontakter!

  1. Det är skönt när jag än så länge inte känner att november bara är grå för det finns saker att göra bara man är alert och tänker positivt (påstår sambon i alla all hans favorituttryck). Det handlar nästan bara om kontakter eller slumpen.

Tycker om din kommentar