Många grodor …

har kommit ur min mun och även ett flertal är grodorna som jag både skrattar och blir arg över när jag ser, läser och hör ibland. En av de muntliga grodorna som jag aldrig kommer att glömma har jag skrivit om tidigare och det gäller hockeyspelare och mitt hjärnsläpp en gång i tiden – Degklumpens dag ...  – . Men det finns en groda i mitt liv som jag inte vill glömma, min egen grodprins som besökte mig varje kväll vid samma tid för två år sedan på ön. Han ville säga mig något och han var inte ens rädd för min kamera och mitt närgångna sätt. Jag vet att han var smått förälskad i mig och jag blev det i honom. Varje kväll satt vi där och tittade på varandra, jag pratade och han lyssnade.

Jag hade (har) en bok någonstans om sportgrodor genom åren men kan inte hitta den just nu, men varför kallar vi det för grodor när det helt plötsligt kommer något dumt ur vår mun?  Titta på min groda (som du kanske sett ur en annan vinkel tidigare) inte ser väl han ut att vara något fel eller något dumt? Han är ju bara underbar, helt helt underbar. Jag älskar honom och har en hel del bilder på honom här i mitt arkiv och därför kan jag inte förstå varför säger att det kommer grodor ur munnen ibland. Jag vet att de hoppar men det finns många andra som hoppar. Gräshoppor de hoppar lite flitigare? Kängurur?

Avsändare Margareta som funderar hur många dumheter som kommit ur min mun under det dryga halvsekel jag levat. Ganska många men det blir så ibland och numera kan jag skratta åt de flesta, några kanske jag ångrade trots att det var sanningar och andra bara okunskap. Hittar jag min lilla bok så ska det få hoppa och spruta ut grodor här på bloggen.

Fick idag en underbar historia på e-posten som jag verkligen asgarvade åt men nu har det varit tätt mellan  historierna under bältet så jag får vänta ett tag – jag kan skratta åt annat men det är oftast de som dyker upp här hos mig bland alla annan post.

En sportkommentar som jag i alla fall kan återgälda och kan kallas som en riktig ”groda” sas av Örjan Blomqvist (för er som inte vet är han skidkommentator) –  ”Det bästa laget kom etta och det nästa bästa laget kom tvåa.” Aha?

*

8 svar på “Många grodor …”

 1. Han ser klok och fin ut din groda, den kan då verkligen inte ha hoppat ur din mun;-) gillar honom och hoppas att du döpte honom till något passande;-)
  Det du skriver är roligt faktiskt – med grodorna alltså. I England heter det mera ”fyndigt” ”Coleman Balls” efter sportreporter som hette Coleman och som var en fena på grodor. Har några av hans böcker och skrattar varje gång jag läser dom.

  PS. Mina egna grodor, herregud, dom har jag förträngt. Det måste jag ha gjort då jag inte kan komma på ett enda exempel. DS

  1. Vad skulle vara passande, med tanke på att mina namn inte alltid är så populära. =) Finns det fler böcker med hans grodor måste han verkligen vara (varit) en fena på det. Det är kul med de böcker som får oss att skratta, går att ta fram lite då och då.

   Du kanske inte sagt några grodor. På mitt förra jobb bestämde vi oss att skriva upp ”grodor” som våra arbetskamrater sa för att ha vid senare tillfällen, som födelsedagar etc. Inte elakt utan som en rolig grej.

 2. Din groda … eller kanske till och med din padda … är bara så underbar. Inte heller jag vet varför man kallar allt som poppar upp ur mun på en tanklös skata för grodor … men många s k grodor från min käft har det blivit med åren. Det kanske är så med väldigt spontana människor. De talar först och tänker sen … :-)

  Jag ääälskar historier under bältet.

  Kram!

  1. Det är garanterat så med spontana människor men den där farstun är också bra att ha, lite beroende på vad det gäller. Jag gillar också de historierna men ibland kommer min ”seriösa” sida fram och viskar nej inte nu igen.

 3. Grodor är väldigt speciella, och lite mytomspunna. Lika fula är de också vackra. :)
  Ja varför man kallar det grodor förstår jag inte, gräshoppor hoppar betydligt längre och snabbare så det vore mer logiskt. ;)

  1. Jag gillar inte att ta i vissa djur, insekter eller annat som rör sig men som fotoobjekt är de verkligen söta. Tycker att mina ”fobier” blivit värre ju mer jag läser och lär mig.

 4. Grodor ja, de kan hoppas både på marken o i mun. Tyärr kan man inte stoppa in de där mungrodorna igen när de väl hoppat ut..*ler*

  Han ser lite högfärdig ut grodan.

  Kramiz o go fredag

  1. Det är tyvärr ibland något man skulle önska, men ibland kan vi som tur är skratta åt dem vid ett senare tillfälle. Han var inte alls högfärdig, bara andaktig över sin förälskelse. =)

Tycker om din kommentar