Det går upp och …

och det går ner. Men mina foton går varken upp och de går inte heller ner just nu. Samma vyer och samma miljöer som alla år. Måste kanske ta mig till andra platser för att få lite variation, men jag gillar inte att fota inne i stan och här hemma blir det inte några mer fotopromenader, det står som på samma höjd eller sänka, ingenting. Det blir lätt så när jag oftast vistas i samma skog, vid samma vatten. Miljöombytet från stan till landet är ändå något som jag behöver och när jag tittade ut i morse såg jag att det även blivit vitt här hemma. Nu vill jag behålla lite av det gröna samtidigt som jag måste inse att vi går mot en period där löven falnat, där mycket tappar sin färg och mest bara hänger.

Då kan det vara skönt att minnas den gröna sköna mattan i skogen som år efter år behåller sin gröna färg långt efter att allt annat vissnat och lagt sig för vad som komma skall.

Kategori | Lördagsmixen –valfritt – det mjuka, varma och ljusa. (bilderna är klickbara)

Att vandra i skogen en solig höstdag är verkligen en känsla och njutning som det inte går att få nog av. Den vågiga, mjuka, sköna mattan skulle jag bara vilja lägga mig på och känna, titta upp på himlen, se solens strålar som fortfarande värmer. Nu gör jag inte det, för hur mycket jag än trivs i omgivningen så finns det miljoner fler som njuter av den miljön och de vill jag inte som sällskap på min kropp, alla de där små varelserna som bor och lever där.

I veckans tema hos Shannara är det valfritt och då vill jag plocka in motsatsen till vad som nu är på gång. Den kalla, karga, mörka och helt vita. Hur det nu kan vara så mörkt när allt blir vitt?

Kategori | 365 foton 2010 hos Bildgatan | 343 -Vågig


Som ett mjukt vågigt böljande hav, fast grönt. Att få in två teman i inlägget gjorde inte mina bilder sämre med tanke på att jag har långt kvar till att klara av det sistnämnda. Mycket av det jag har kvar innebär att jag måste till mer bebodda delar i min närhet, eller så är det dags att jag börjar tänka stort och långt utanför ramarna.

Avsändare Margareta som funderar – kan jag bli galnare i mitt tänk än vad jag redan är?


Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – 365 foton 2010

*

9 svar på “Det går upp och …”

 1. Underbar härlig mossa! Och du…inget är som naturen i mina ögon i varje fall. Det kanske känns som samma samma samma för dig, men inte för mig. Ibland får jag en känsla ”mellan fotobloggarna” jag besöker att det kan bli litet ”hysteri” av att visa bilder från den ena resan efter den andra. Inget ont i det – det är inte det jag säger…utan det nära, vardagsnära är lika fantastiskt att ta sig tid att upptäcka. Det stressar de flesta förbi. Jag tycker du har fantastiska bilder från det du är nära! Ha en fortsatt underbar helg.

  1. Mossan är härlig och jag håller med dig vad gäller naturen, men det är ibland kul att hitta och tänka i nya perspektiv. Det där med att stressa förbi, sådan har jag också varit en gång men med kameran har jag upptäckt naturen på ett annat sätt. Sedan är vi ju i olika skeenden i livet. När pojkarna var små skulle inte tiden funnits då var det andra saker som prioriterades och var viktiga.

 2. Tack Margareta att du avstod från att visa den vita vran;-) Mjukheten av mossan känn påtaligt även genom bildskärmen… och vidden av den.

  PS. Visst kan du bli galnare i ditt tänk än du redan är. Ser inte några problem där… å det blir lättare du galnare tankarna utvecklar sig, roligare också, mera selektivt. Å du, det blir bättre och mera av det ju äldre man blir. Tro mig, jag vet:-)))) DS

  1. Den vita varan faller här och vi som skulle fara nordost idag men varken jag och sambo har sovit så vi var både trötta och vädret lockade inte till att köra alltför många mil.

   Det blir nog en hel del tokiga illustrationer av de olika teman som jag har kvar. Ska räkna hur många det är om det är någon idé att jag anstränger mig.

 3. Visst är det så att det går upp och ner. Mina foton ser just nu lika, lika, lika ut tycker jag. Tar mej inte långt och de flesta bilder då solen går upp och ner är ju tagna hemma från vardagsrummet. =)

  Får skaffa mej nya ögon jag med tror jag…

  Dina bilder på den mjuka mossan är i vilket fall underbara!

  Välkommen in i veckans Mix!

  1. Idag har jag inte ens någon lust att åka iväg med bilen, det snöra -flingor stora som handskar. Idag har det verkligen blivit en dag framför datorn för mig och sambo samt en hel del pimplande av svart kaffe.

 4. Där skulle jag kunna tänka mig att gå barfota…

  För övrigt är det lätt att få lite motivtorka. Jag tycker min håla nästan är slutfotograferad. Eller så får jag kanske försöka se den med nya ögon!

  1. Du har rätt i att efter massor med fotografier så blir man som lite led och kanske förväntningarna blir större ju mer man fotograferar. Det där med nya ögon är ett bra tips och att hitta andra vinklingar.

Tycker om din kommentar