Fotbollsgudar …

är de kanske för många fotbollsälskare och kanske en del mer än andra. Vi ser in lite i framtiden.

Året är 2012 och Figo, Ronaldo och Zlatan har alla hamnat i Real. Av någon anledning är de ute och åker bil tillsammans med Kluivert. Kluiverts körkapacitet är  ju inte så lysande och efter några pilsner så drar han rätt in i ett träd. Alla fyra dör. Som alla förstår så tar Kluivert steget direkt ner i helvetet. Figo, Ronaldo och Zlatan tar sig dock upp till pärleporten där de välkomnas av Sankte Per som direkt leder dem in till vår Herre. De tre stegar fram mot Gud som sitter på sin tron.

Gud säger då:

”Figo, vad är det bästa med fotboll?”

Figo bugar sig och svarar: ”Det bästa med fotbollen är att jag har kunnat sprida glädje till folket, tjäna pengar till mitt uppehälle och få se hela världen”.

Gud ansåg att det var ett bra svar då han sa: ”Bra Figo, kom och sitt på min vänstra sida”

Gud tittade sedan på Ronaldo och sa: ”Och du Ronaldo, vad är det bästa med fotbollen?”,

Ronaldo svarar lite försynt: ”Herre, jag kommer från fattiga förhållanden och har lyckats visa mina medmänniskor att det finns en väg ut ur det hela och att man inte behöver vara dömd till ett liv i misär. Samtidigt har även jag kunnat sprida glädje till folket”.

Gud svarade: ”Bra svarat Ronaldo, kom och sitt på min högra sida.”

Gud tittade sedan på Zlatan och sa: ”Vad tycker du då Zlatan?”

Zlatan tittar upp, harklar sig, spottar på marken och säger: ”Du sitter på min stol”.

Avsändare Margareta som i alla fall vet två i min närhet som skulle gilla den här historien och skratta gott.

*

4 svar på “Fotbollsgudar …”

  1. Här har du en till som skrattade gott. Tittade på matchen Milan-Palermo i går. Zlatan gjorde ett mål på straff och sen var han Gud i Milano. Tittade också på Sundsvall-Gefle där rätt lag vann tycker jag men oj så mycket snö där var.Kram. Anita

    1. Jag vet inte vilket lag som vann men jag håller med dig om att rätt lag vann. =) Vi har nu också fått tillräckligt med snö och jag skulle tro att de stannar kvar här nu.

    1. Jag misstänkte att du också skulle le en smula. =)

      Nu tänkte jag mest på min svägerska och hennes sambo som är stora Barcelonafan och de gillade inte när en viss person kom till laget. De ser inte han som en lagspelare och individualister ville hon (svägerskan) inte ha med i ”sitt” lag.

Tycker om din kommentar