Generationsväxling …

eller gammalt byts ut mot det nya, är ganska ofta på tapeten idag. Vi pratar mycket om förnyelse och hur vi ska få yngre att engagera sig och gå med. Tycker jag är synd, inte att yngre ska vara med utan att det oftast handlar om hur de (jag?) äldre ska bytas ut mot en fräschare förpackning. Tänk kombinationen istället, vilket underbart team och tre generationer borde vara det ultimata för ett perfekt arbetslag.

Igår var vi tre generationer tillsammans som njöt av varandra på olika sätt och i veckans lördagsmix hos Shannara är det generationer eller gammalt kontra nytt. Det hade varit självklart (om jag vetat) att ta några tre generationers foton. Det är inte ofta jag lägger ut foton på min familj och det hade varit alldeles för enkelt för min röriga hjärna. Nej, nu var det dags att fundera generation, generation …. generationsväxling vad innebär det? Gammalt kontra nytt? Få ihop gammalt kontra nytt och även känna att generationsväxling finns med i samma bild? Hur skulle det gå till och innebär generation bara oss mänskliga varelser? Nej det anser inte jag och synonymt till generation kan jag se ord som passar till det mesta som ögat kan uppfatta, om vi ens behöver se det. Gammalt – nytt är ganska enkelt att förstå, till och med jag borde inte kunna misstolka.

Jag lovar att mitt hjärnkontor varit på högvarv ett tag till jag hamnade i den mapp där jag plockat samtliga (det är mer än en bild) mina illustrationer för temat. Så då kör jag …

Generationsväxling – gammalt byts ut mot nytt

Gammalt och nytt i en härlig gemenskap – vilken underbar kombination.

Sist men inte minst har en generationsväxling skett här och som jag berättade om vid min brottsutredning i  ”Brottsplats Seskarö” – brottet är fortfarande inte löst så jag kanske får be professor Leif GW Persson att ta upp fallet på nytt, kanske att han låser upp preskriptionen.

Kategori | Lördagsmixen –generationer (generationsväxling) – gammalt/nytt. (bilderna är klickbara)

Avsändare Margareta som har haft kul när jag letade idéer både i huvudet genom ord och foton i alla mappar.  Det är lustigt eftersom jag har skrivit om generationskärlek i ett annat sammanhang och även hittade igen en person idag genom en yngre generations vänskap. En vänskap som jag har tänkt på en hel del på sista tiden och som betydde mycket i min familj för många år sedan.

*

12 svar på “Generationsväxling …”

  1. Jag gillar också den böjda trädstammen som foto. Du råkade hamna bland skräpposten och jag tror det beror på länken inne i kommentaren, ska kolla mina inställningar för det.

 1. Helt suveräna bilder (speciellt de två första och lilla kotten). Din hjärna är det då inget fel på alls kan jag säga.

  PS. Nej – att lägga ut bilder på familjen eller närstående skulle aldrig falla mig in. Lite privarliv vill man väl ha kvar;-). Över huvudtaget – om jag pratar för mig själv alltså – är jag urusel på att plåta människor (med några få undantag). Å de få gånger som jag har försökt blev jag utskälld alt. att folk täcker för sina ansikten, så nja. DS

  1. De två första och kotten var faktiskt de som jag först bara tänkte lägga ut. =)

   Jag lägger inte heller upp så mycket av den varan men lite smyger ju igenom som du sett och eftersom barnen själva är up to date på nätet med egna bilder, spelar det inte så stor roll utan det är ett eget val jag gjort.

  1. Min hjärna fungerar så när jag måste hitta lite andra alternativ, att någon sedan förstår är ett stort plus =) inte alltid vanligt.

  1. Jag kände inte för några familjebilder. När jag lagt ut har det mest handlat om arkiverade bilder, någon färsking har väl gått igenom censuren.

Tycker om din kommentar