Det börjar bli en …

trevlig vana för oss av vara bjudna på söndagsmiddag. Våra vänner vet inte vilka bekväma varelser de håller på att skapa. Vi är alltså bjuden på en middag även denna söndag och det är självklart något jag inte tackar nej till och när inbjudan kommer så frågar jag inte ens efter ett jakande svar av sambo för jag vet att han har samma åsikt som mig i det här fallet. Redan när vi kommer in genom ytterdörren …

brukar doften från vår värdinnas matlagningskonster kännas långt ner i magen och då vet vi att det som alltid kommer att bli en njutningsfull middag med små överraskningar som har gett mig mycket inspiration genom åren.

Avsändare Margareta som nu måste göra mig i ordning för middagen -tömma magen exempelvis så att jag får ner riktigt mycket gott. =) Nej, men kanske fixa till sig lite så att jag åtminstone är representabel för maten som serveras (och för mina vänner).

Efter några fler söndagsmiddagar …

Min värdinna frågar: – Hur vill du ha ditt kött?
Jag ser kanske lite frågande ut och hon förtydligar: –Kanske medium?
Då frågar jag lite hoppfullt: – Finns det large?

*

6 svar på “Det börjar bli en …”

 1. Oh vad härligt att bli bjuden på söndagsmiddag. Jag sitter förstås och väntar på att gubben skall servera vår.
  Så här på söndagskvällen blir det pizza. Köpt denna gången annars brukar han fixa det själv. Han kan nog trolla fram ett glas rosé som var över sen igår.
  Jag hoppas det blev du som fick skjuts hem. ha de gott. Kramar. Anita

  1. Ibland måste middagen ”servera” sig själv och det är skönt. Vi har numera en pizzeria i närheten som tillagar fantastiskt goda pizzor, kommer från en som inte är någon pizzaälskare och då är det gott betyg. Jag fick skjuts hem men det berodde inte på drycken.

 2. Mmmmmhhhh, det låter inte alls fel = det låter himmelskt. Låt dina vänner skämma bort er, det är ni värda.
  Slutklämmen var en 10-poängare:-)))

  1. Helt rätt att det inte alls var fel, som vanligt underbar mat och trevligt sällskap. Vi måste bara skaffa oss lite fler vänner som bjuder oss på söndagsmiddag. =)

Tycker om din kommentar