Helst igår …

brukar jag vilja att saker ska hända när jag väl bestämt mig. Som jag skrev igår så har något skett och nu har jag inte gjort mycket nytta av allt det jag tänkte hinna med under ledigheten därför stämmer inte min egen (och andras) bild av mig för tillfället.Jag ler när jag tänker på mig själv och min äldste son, två otåliga personer som vill att allt ska hända på en gång. Idag var han förbi mellan två läkarbesök, den som fixar tänderna och den på vårdcentralen. Jag har tidigare skrivit om att han gillar att köpa begagnat och ser potential i det som jag inte alltid gör. Eftersom jag nu tänkt börja göra om sovrummet (har jag väl tänkt i något år nu så det borde ha mognat) frågade jag honom om han ville ha tre skåp samt en TV-bänk som hamnat där när den nya kom in i huset, stor lagervarning i vårt sovrum. Han började kolla och sa att han ville ha alltihop förutom den gamla stora TV:n som också hamnat i ”lagerlokalen”. Det berodde nog inte på att den är stor och klumpig utan på att han redan har två i sin lägenhet och inte använder någon av dem som TV, de är istället bildskärmar till datorerna upptäckte jag sist. Han bor i en lägenhet som kräver boxer och det har han inte brytt sig om att skaffa.

Nu var det inte det jag skulle skriva om, utan det där med otålighet och att vi inte ”kan” vänta på saker och ting.  Han ville att jag omgående skulle köra grejerna till honom men … jag har inte ens påbörjat tömningen av de tre överfulla skåpen. Sedan frågade han efter gamla trasmattor, som jag har i parti och minut, för att kunna lägga på golvet i den del av lägenheten där han målar. Vi gick ner till vårt förråd och där hittade han ett antal trots att jag redan tagit de flesta till stugan för fortsatt förvaring. Självklart ville han då att jag lika omgående som med möblerna skulle köra dem till honom. Det hade jag gjort om det inte fanns ett stort men … han och hans cykel skulle i sådana fall med och det tänkte jag inte ens försöka mig på. Sambo hade blivit galen om jag försökt mig på att stuva in cykeln i bilen utan cykelställ och den visste inte jag var den var, tror till och med att den gått sönder.

Nu var det ju inte det jag skulle skriva om utan om vår gemensamma otålighet. Var var jag nu? Vad var det jag skulle berätta om den? Nu har jag skrivit så mycket annat svammel att jag helt tappat tråden som jag skulle få ihop till en riktigt röd tråd. Jag hade hela texten i mitt huvud och än hur mycket jag skakar och vrider på densamma så hittar jag inte igen den.

Däremot kan jag skriva som så, att nu har jag tjatat om att vi imorgon måste åka och köpa tre nya byråer till sovrummet. Jag köpte två tidigare så jag vet vilka vi ska ha och det är bara att åka i väg och hämta dem. Det är bara ett problem, sambon jobbar imorgon och måste göra saker som han prioriterar högre än de där nya möblerna. Jag kan inte förstå vad som kan vara viktigare än min önskan.

Avsändare Margareta som också misstänker att sonen har något som ska ut istället för det han vill ha av oss så det blir trots allt ett besök på återvinningen med fler grejer förutom TV:n. Nu har jag yrat klart för den här gången och i morgon är det jag som börjar tömma. När jag lägger alla prylar på sängen så måste någon åka med mig och köpa nya möbler om inte någon vill sova på soffan, eller golvet.

Ps. Jag var tvungen att byta bild när jag inte hittade igen den röda tråden och fann att jag någongång i min ungdom redan förstod och visste hur mitt huvudkontor såg ut. Det här dyrbara konstverket ( =) ) hänger hemma hos min mamma med signatur av hennes äldsta dotter.

*

9 svar på “Helst igår …”

  1. Tyvärr måste jag nog börja tro på det kvinnliga sättet att vara och då får jag också erkänna att jag har några kvinnliga hormoner i mig.

 1. Tjejen ”you’ve lost me, totally” (ASG). Du är ju (nästan) som jag å det kan jag verkligen inte rekommendera;-)
  Din otålighet känner jag igen – men den har lagt sig kan jag ju säga.
  Ditt förråd har vi i vår (pssssss tala inte om det för någon snälla) i vårt f d gästrum.

  Å vad f*n gör ni med tre byråer i sovrummet????

  Nej jag ger mig. Inte ditt ”fel” Margareta, men mina ögon (för att inte tala om min -IQ-hjärna orkar inte mer idag. Den är slut. Å då åt jag inte ens grdan – den främre på bilden;-) DS

  1. Jag lovar att vara tyst. Vi ska inte ha tre byråer i sovrummet -utan fem. Vi äger trosor, kalsonger, strumpor, sockar osv, har inte ni? Jag vill inte ha sådant i garderober, behöver mer förvaringsutrymme helt enkelt.

   Idag har vi kört möblerna till sonen så nu är det bara de tre ny som saknas – jag längtar faktiskt efter att få storstäda i sovrummet.

 2. Jag är ganska otålig av mig, eller väldigt. Men vissa saker bryr jag mig på något vis väldigt lite om ifall det sker nu eller nästa år… typ tvätten. ;)

  1. Håller med dig förutom att om jag skulle vänta till nästa år … fick jag gå naken under en lång period och vill inte sitta anhållen för förargelseväckande beteende.

Tycker om din kommentar