Ibland lönar det sig att röja …

bland papper och förvaringsboxar, åtminstone för ens eget ego och självkänslan tar ett litet glädjeskutt. Idag när jag nu kommit till kontoret så visste jag att det kanske skulle bli minst två arbetsdagar på grund av att jag inte bara kan kasta utan att läsa och kolla igenom en hel del.  Det är jag glad för när jag hittade den här underbara texten som några vänner skrivit till mig en gång för länge sedan och jag fyllde inte ens år. Jag kommer faktiskt inte ihåg i vilket sammanhang men det spelar ju ingen roll, eller hur?

En tjej med ständigt glatt humör,
för dig idag vi gör honnör.
Med personlig touch på allt du gör,
med leendet du oss förför.
Ständigt klar att rycka in,
när vi behöver hjälp med nån-tin.
En glad och hjälpsam solstråle,
som med vitsar får oss att små-le.

Vi vill nu dej tacka, för att du är så käck.

Avsändare Margareta som funderar vart den kvinnan tagit vägen för så himla glad och käck är hon inte nu och inte vet jag heller om jag någon numera förför. Men glad blev jag garanterat när jag fick det lilla kortet och varm inombords blev jag även idag. Därför ger jag mig själv en blomma idag för att jag varit så duktig hela veckan med allt röj och städning som jag tycker är så fruktansvärt supertråkigt i vanliga fall men just nu är jag verkligen inte mig själv för jag har tyckt att även det har varit ganska roligt. Nåja, roligt när jag ser resultat eller mer känner det.

2 svar på “Ibland lönar det sig att röja …”

 1. Vilken fin dikt du fick av dina vänner. Det är du Margareta även idag. Det tycker jag – din cyberkompis – iaf. Njut av orden, de beskriver dig som du var och är. Du är toppen – hallå – annars skulle jag inte följa din blogg, vilket jag har gjort bra länge nu:-))))

  Städning har jag klara problem med. Resning har jag inga problem med alls – tyvärr har maken extrema svårigheter med detta;-) Men jag har slutat med att tjata – så det ser ut som det gör hos oss.

  PS. Vi tar med oss två laptops till Agadir, så du slipper mig kanske inte;-) Men jämfört med Cypern är Marocko ännu mera ett U-land. Hotellet har visst ”internet i receptionen” å det vet jag ju vad det betyder – hårdlås och inte en chans att stoppa in ett usb-minne för att lägga upp foton… grrrrr. Är blogg-beroende så jag kan nog inte vara utan inlägg i två veckor. Stay tuned – ska iaf lägga upp ett sista Sverige-inlägg imorgon… tror jag. DS

  1. Det är inte riktigt jag idag men innerst inne finns hon där. Jag är överhuvudtaget inte samma människa idag som jag var för några år sedan och det är jag mycket glad över. Idag kan jag säga nej, jag klarar mycket lättare av att ifrågasätta och jag skulle aldrig mer tillåta någon att trampa på mig.

   Städning är inte heller min starka sida men ibland får jag riktiga ryck och att de hållit i sig så länge som det gjort nu fattar jag knappt själv.

   Det kanske är så mycket mer u-land att de inte kommit på att de ska ha hårdlås och allting tillåts. =)

Tycker om din kommentar