Städning och röjning på alla fronter …

har det blivit hos mig. I går kände jag mig så less på min blogg och började leta efter något nytt. Därför är det återigen nytt här och redigering och lek pågår fortfarande för att se vad jag kan göra. Texter, block och bilder måste fortfarande åtgärdas lite mer men det går framåt trots att det stannat av lite just nu. Min blogg har också fått ett nytt namn –Bildgatan funderar – för det är exakt det som jag gör i både text och genom bilder.

Jag började sedan med sambons hemsida och helt plötsligt raderade jag den för att lägga upp en WordPressinstallation. Den gamla sidan har jag en gång byggt från grunden i Frontpage (som inte längre finns) men nu kände jag att även den behövde en renovering. Den har fungerat bra och haft den rena stil som jag vill att hemsidan ska ha, med tanke på de han vänder sig till. Däremot är det bra med öppna källkoder och jag kan skriva, redigera var jag än befinner mig utan att fungera över någon programvara. Vem som helst som har behörighet kan hjälpa till …  Jag har sett att många stora företag övergått till WordPress så då skulle väl det här lilla företaget också kunna göra det. Nu betalar vi ju för våra domäner samt hotell och har då möjligheten till ett större utbud av mallar, om vi skulle behöva det. Jag har åtminstone fört över den mesta texten från gamla hemsidan och sedan är det bara att börja redigera där också. Det är mycket att redigera textmässigt för av någon underlig anledning så lyder inte den nya sidan mina tidigare format utan skapar helt egna. Det får inte vara varken flashigt eller svårnavigerat. Var du än står på sidan ska du enkelt kunna trycka dig till vilken sida som helst. Jag hatar hemsidor där man aldrig hittar tillbaka eller det man söker fast jag vet att det borde finnas där.

Nu tror jag maten strax är färdig så det är väl bara att resa sig från stolen och följa doften av …

Bildgatan funderar vidare …

2 svar på “Städning och röjning på alla fronter …”

 1. Åh vad fint det är, ditt nya bloggrum. Och vilket sidhuvud!

  Trots att jag varit programmerare en gång i tiden (för stordatorprogram … inte pc) kan jag inte ”själv” utan använder wordpress.com där allt är ”serverat”. Jag har inte haft tålamod heller att lära mig.

  Du har verkligen fått det fint!

  Kramar!

  1. Tack kul att du gillar det. Jag påbörjade för ”hundra” år sedan en utbildning men det sprack när vårt hus brann upp och jag kunde inte koncentrera sig samt att det även var vissa andra små hinder som gjorde att jag tappade lusten.

   På tiden med dos så visste man i alla fall vad man gjorde, i alla fall man trodde det. Idag kan inte jag heller mycket men jag lekar mig fram och ibland hittar jag lösningar men allt oftare så lägger jag inte ner tillräckligt med energi, tar för mycket tid. Tålamodet … det är det som behövs lite mer även hos mig. =)

Tycker om din kommentar