Fredag hela veckan …

skulle jag kunna skriva just nu. Inte för att det är fest hela tiden utan för att jag inte har några direkta måsten för tillfället. Vill jag sova hela dagen skulle det vara fullt möjligt. Nu gillar inte jag att sova bort förmiddagarna utan ställer klockan på 06:00 varje dag för att vakna till liv och sakta börja göra sådana där rörelser som visar på att jag är på väg från vågrät till lodrät.

Däremot ”försov” vi oss i morse och hörde sambo någonstans i bakgrunden säga att klockan är tjugo i sju och sedan hörde jag inte något mer. Vid nästa tillfälle jag var medveten om omgivningen runt mig var det alldeles tyst och ljust ute. Det var ingen katastrof och jag skulle fortfarande hinna lite innan jag skulle skjutsa mamma till sjukhuset för kontroll.

En annan sak som jag har märkt i dagarna är att, förutom att jag kan ha fredag hela veckan, det känns som helgstämning runt mig hela tiden. Ett lugn har infunnit sig som jag inte riktigt kan förklara och inte heller ta på, den bara finns där.

Jag har inte varit någon glöggfantast av de alkoholfria eftersom jag tycker att de är alldeles för söta, men idag hittade jag en som heter Tindra och var utan tillsatt socker, gillar.

Måndagskvällen har alltså avlupit med glögg, pepparkakor, gräddädel och pensionärsjävlar -kan det vara bättre en helt vanlig vardag mitt i vintern med bara mörker och kyla utomhus? Det enda som saknades var en söt marmelad vilken hade gjort min kväll fulländad. Varför spelas filmen hela tiden snabbare och snabbare? Jag har skrivit det förr och skriver det igen -det är någon i min närhet som stjäl tid … och det går fort.

Bildgatan funderar vidare …

6 svar på “Fredag hela veckan …”

 1. Hittade inte var man skulle kommentra men juligt och fint har det blivit här. Jag fick klicka på en annan kommentar men jag kommer nog på. Är säkert lite trög…

  1. Du är inte trög utan det är jag som fick estetiska problem och därför går det inte att hitta utan man måste klicka på rubriken.

 2. Oj, här var det fint och fräscht! Riktigt julmysigt. Själv drack jag en hel del glögg under min Haparandavistelse i helgen. Peppisar och ädelost har jag också stoppat i mig i förra veckan. Säger lycka till på intervjun även här :) Håller alla tummar och tår, du får mejla åt mig vad det handlar om.

  kram

  1. Det är något jag gillar med julen -myset som kommer fram inom oss. Jag ska berätta vad det handlar om och intervjun gick bra men sedan är det annat som de självklart ska ta ställning till , och även jag.

 3. Vi köper blossas vita glögg, dricker inte röd glögg. :) Det är väldigt mycket julstämning just nu, med all snö och så. Svårt att inte bara njuta faktiskt. :)

  1. Jag har förstått att ni har mycket snö, det har inte vi men det är vitt och alldesles lagom. Nu är det lite skillnad på vad jag tycker är mycket och det du är van vid där nere. =) Viss är det härligt med det vita om jag jämför med grått, blött och bara kallt. Det bli så mycket lättare ute på vägarna också när det är vitt, vi har så mörkt stora delar av dygnet.

Tycker om din kommentar