Idérikedomen …

sprudlar hos min äldsta son skrev jag i förra inlägget och det är verkligen sant. Att komma på att göra en spotlampa i betong från delar av ett poolhus som han håller på att renovera, snillerikt skulle jag vilja kalla det nu när jag sett vad han påbörjat.

Jag ska inte gå in närmare och förklara vad och hur, det har jag absolut inte riktigt till 100% klart för mig. Det är i alla fall betong som är urborrat i ovan nämnda poolhus. Han har sedan borrat och lagt in hållare för lampa och sedan satt fast ”mässingdelen” med den ledade knoppen, som också fanns i tidigare nämnda poolhus och har haft en funktion att spola vatten på något sätt. Den ska inte sitta så där löst när allting är klart och jag väntar med spänning på hur slutresultatet kommer att bli. Han har även borrat i botten där elen ska kopplas och saker och ting ska lödas. Sedan ska kanske ovandelen fixas till lite -har inte helt koll.

Bilden ljuger en del för storleksmässigt är den inte lika liten som bilden ger sken av, varken på höjd eller i diameter, den har även samma diameter hela vägen. Det blir en lampa som inte bara flyttas omkring med ett tumgrepp upptäckte jag när jag lyfte och kollade på den.

Jag har redan frågat chans på lampan men det verkar som att det blir njet där också. Förhoppningsvis ska jag få chansen att visa den färdiga produkten vid ett senare tillfälle.

Bildgatan funderar vidare över sonens uppfinningsrikedom och möjligheter för honom att utveckla sina talanger och sitt intresse vidare. Jag ser så mycket potential för honom att kunna kombinera sin konstnärliga ådra med den hantverksmässiga begåvning som han också besitter.

Vid ett flertal tillfällen har här på bloggen framhävts duktiga slöjdare, hantverkare och andra småföretagare som jag tycker gör ett bra jobb och fina produkter. Nu tyckte jag att det var dags för min egen son även om han inte är företagare och inte finns ute på marknaden utan bara för att jag tycker att han är otroligt duktig och måste  få visas upp lite.

10 svar på “Idérikedomen …”

    1. Återvinning är ju bra för miljön och sedan är det kul att se vad man kan göra av material och saker som inte alls har samma ursprung. Skulle själv aldrig klara av de tankarna.

    1. Det har vi vetat och som mamma och farmor får vi vara extra stolta över generna vi gett honom. =) Du kanske har pratat med honom i eftermiddag och sagt vad du tycker, han måste förstå hur tänkande han är.

    1. ”Patent” är väl inte att tänka på men eftersom jag tror att han gillar att arbeta i betong så skulle det kunna vara en del av en fortsättning för honom.

  1. Helläckra lampor och stadigt kommer de att stå. Var stolt över din son som äger en sådan uppfinningsrikedom. Mycket vackra tavlor i förra inlägget också.

    1. Jag är stolt över honom samtidigt som jag tycker att det är han som ska vara stolt. Jag har inte gjort något för att han ska vara så skapande, men visst vi är ju släkt.

Tycker om din kommentar