Med tanke på dagen …

den 10:e december och att Nobelfesten traditionsenligt går av stapeln detta datum kunde jag inte låta bli att associera mitt inlägg till just detta. Det är inte många som kan undvika att åtminstone se en skymt av eller läsa något om dagens festligheter. Förutsatt av vi läser någon tidning, har ett nätverk eller en TV.

Sådana här dagar blir det mycket vackra klänningar och en hel del besökare som kanske inte upplevt snön och sett det vita landskapet tidigare, annat än på bild. Även i år har Stockholm en del vitt att bjuda på och det kan vara nog så spännande och exotiskt för en gäst i vårt land.

Många är studenterna som också för första (och enda?) gången får vara med under Nobelbanketten, vackra men kanske en aning frusna av det vintriga klimatet.

Kategori | PhotoMania | hos Bildgatan med valt tema Nobelfesten.

Bildgatan funderar vidare och kanske att någon av de här studenterna som jag fotade för några år sedan en riktigt varm sommarkväll idag är med på en annan fest med en annan vacker klänning eller kostym. Sju vackra par som log så glatt mot alla kameraror oavsett vem som höll i den.  Av nio stycken foton blev det två. Hur var det med mäster skräddare som skulle sy en kostym … men det bidde ingenting. Nu bidde det här två i alla fall … så jag hoppas att du kommer tillbaka.

Om du följer länken hittar du alla andra som är med i PhotoMania.

8 svar på “Med tanke på dagen …”

 1. Jag älskar ju kontraster (oftast inte gällande färg och skärpa) speciellt som här i första bilden – isande kyla och värmande kärlek – häftigt!
  Håller med om att andra bilden är som en vacker tavla.
  Bra jobbat!

  1. Jag förstod inte riktigt parentesen men så är jag också lite trög ibland. =) Nu när jag läst det där om isnde kyla och kärlek så ser jag själv bilden på ett annat sätt än jag först hade i tankarna.

 2. Långt innan jag pluggade ville jag gå på nobelfest. Idag är jag inte ett dugg sugen, usch för att behöva styra ut mig sådant. :D Vilken tur att jag blev vuxen och insåg att det räcker med att kika på klänningarna i tidningen dagen efter. ;)

  1. Jag har aldrig tänkt på Nobelfesten som något jag skulle vilja närvara på, passar inte in i det gänget. Såg inget igår men brukar titta någon gång.

 3. Bilderna är jättefina, som tavlor. Och vilket fint jobb du gjort när du flyttat de festklädda studenterna från varma sommarkvällen till kyla och vinter! Kul!

  1. Tack och det är inte så mycket jobb däremot funderar jag om de inte redan lärt sig att ibland kylas av lite efter studenten och den tid när livet bara var på topp. =)

Tycker om din kommentar