Någon gång …

för inte så länge sedan lovade jag mig själv och även dig som läser hos mig ibland -jag ska inte klaga på vädret, aldrig mer. Tyvärr så blir det inte så om det här snöovädret fortsätter, klass 2 varning idag. Verkar vara kaotiskt ute på vägarna och då tänker jag på hur ofta vi här uppe (inte jag) klagar på att sörlänningar klagar för minsta lilla snö. Idag tror jag att de flesta i Luleå klagat på väglaget och bristen på snöröjning i vår kommun. Sedan är det en stor skillnad på förutsättningarna för ett bra vägunderlag mellan syd och nord, det är bara så och jag tycker inte att vi har någon anledning att klappa oss för bröstet och tycka att vi är bättre på snöröjning än någon annan.

I alla fall tänker jag inte lägga upp någon bild på yrande snö och oplogade vägar utan väljer lite drömlikt något helt annat som jag kan se framför mig om några månader.

Bildgatan funderar vidare och hoppas att i morgon, när jag ska ut med bilen en sväng, har snön yrt klart och är undanplogad av snösvängens personal. Då kanske jag också kan kolla in Luleås senaste tillskott -den 14 ton tunga grisen.

Sådana här dagar är jag tacksam för att ingen och inget tvingar mig utanför lägenheten.

2 svar på “Någon gång …”

  1. Tackar för att du inte visar några snöstormsbilder. Knäckande. Det var ju samma här hos oss igår. Det positiva ;-) med det hela var väl att temperaturen gick upp från -10 till nollgradigt. Det negativa (och egentligen finns det bara negativa aspekter) var att man inte kunde öppna bildörrarna.
    Ja nu vet jag ytterligare en positiv effekt: 73:ans buss älskar det här vädret. Den har kommit i tid i två dagar nu.
    Vad gäller snöröjning så fick Täby i fjol svidande kritik för sin plogning. Japp, det var så fint röjd hos oss igår och idag. Däremot hörde jag från kollegor att deras kommuner högaktningsfullt hade struntat i plogning och de fick stampa i 30 cm höga snövallar. Stockholm själv är inte heller någon höjdare…

    1. En av anledningarna till att jag inte visar några snöstormsbilder är att jag inte ids ta fram kameran i det här vädret. Ni hade varmast i Sverige igår kunde jag läsa +7 grader, låter som sommarvärme. =)

      Det är kanske detsamma på många orter i landet, snöpengarna sägs vara slut innan vintern har börjat. Jag får inte ihop det men det är väl precis det kommunstyret får -får ihop det.

Tycker om din kommentar