Nu är det jul …

och alldeles bakom knuten väntar den att komma fram till dörren för att knacka på och komma in i värmen. Det känner jag verkligen efter min helg i tomteland och det känns så skönt och fridfullt i mitt sinne nu när jag kommit hem och vet att den är redo att låta oss sätta oss ner i sköna soffan och mysa tillsammans med de som vi tycker om, med tända ljus, god mat och dryck men framförallt gemenskapen som julen ger oss möjlighet till.

Många tomtar har jag träffat och fått njuta av god mat och dryck tillsammans med underbara människor. Jag kan avslöja att jag har fått se tomtemors nya dräkt och den var verkligen vacker. En julklapp fick vi med oss hem och även en jätte, jätte stor påse med chokladtryffel. Vi har ätit och sedan har vi … ätit, nu borde veckans matintag vara avklarad men … I morgon ska jag visst iväg och äta julmat igen och sedan är det inte många dagar kvar till … just det, dopparedan och vad brukar jag göra då? Äta och äta och sedan lite mer att äta. Tur att vi bestämt oss för en kraftig reducering av sortimentet på julbordet det här året.

Bildgatan funderar vidare och ska nu läsa och titta mig runt här i cyberrymden för att se vad som hänt sedan i går, eller egentligen aktiviteter från i fredags till dags datum. Jag ska väl också lägga ut lite fler bilder från mitt kalla men ända så varma besök i tomteland år 2010.

14 svar på “Nu är det jul …”

  1. Veckan har varit bra och gemenskapen är absolut viktigast med barn som är glada och myser samt mor som får vara med sina käraste.

 1. ja nu är det bara en vecka … mindre än en vecka kvar och det känns skönt … man börjar varva ner … och njuta …

  Ha en fin julvecka … det önskar jag dig.

  Kram!

 2. Svar på din kommentar: Kul att ni kommer att gå på Jerry Williams konsert. Han är helt suverän både som artist och person faktiskt. Har träffat honom några gånger i samband med att han köpte Suzuki motorcyklar på 1980-talet. Jag jobbade där då. Han ville aldrig bli sponsrad utan betalade alltid hojarna. Sedan ställde han dom alltid upp på scenen. Han följde även med till Suzuki-fabriken i Japan en gång som vi bjöd honom på för all extra reklam vi fick genom hans uppträdanden. Han bor i Täby, har några schäfrar, är träningsnarkoman, dricker inte och har en mycket trevlig fru som skyr rampljuset. Har även läst hans bok. Killen är helt suverän!!!

  1. Jag hade problem med honom tidigare – Jerry Williams men nu bara njuter jag av honom -har kanske mognat (jag alltså) En spännande och absolut rätt bild av honom, som jag trodde alltså. Visste inte att han skrivit en bok och precis som du skriver så har jag aldrig varken sett eller hört talas om hans familj.

 3. Jo då, jag förstår: hos dig är det kjul på riktigt. Å visst äter man hela årsrationen under jul och nyår. Njut, du är ju så smal så du har råd. Det har jag också. Synd bara att jag inte gillar sötsaker…
  Vi åt vår första (och enda) lussekatt idag. Köpte den på caféet (så typiskt oss) å vi delade på den. Ingen av oss är så förtjust i saffran eller bullar för den delen. Men expresso-cheesecake (om man ändå håller på…) blir det som efterrätt ikväll (maken fyller år…)
  Ha det bra nu och njut av all mat: som hamster gäller det – just det – att hamstra;-)

  1. Äter inte lussekatter och smal vet jag inte om jag kan skriva däremot har jag inte några större problem -med vikten alltså. =) Cheesecake däremot tackar jag inte nej till – kommer över och smakar. =)

   Här skulle man nu tro att jag återigen tänkt hamstra, tyvärr blir det så vad jag än säger. Även om jag minskar på antalet som verkar mängderna öka. Vet inte hur jag bär mig åt eller beräknar.

Tycker om din kommentar