Julblomman …

har blivit en viktig del i mitt julfirande sedan snart 10 år tillbaka.Kategori | Lördagsmixen – God Jul

Varje år på julaftonsmorgon åker sambo och inhandlar julblommor till kvinnorna i hans liv och det har han gjort i många år, långt före min tid. Det började kanske en gång med hans mor och syster, tyvärr finns inte Elli kvar med oss längre och idag är det syster, min mor och så jag som får varsin julgrupp. Min grupp ser ni på bilden, levererad och vacker där den står på min arbetsplats i hemmat.

Tyvärr kan sambos syster inte glädjas åt någon blomma i år -för den har inte levererats trots att han gjorde ett undantag och var in i en blomsterbutik i Kalix dagen före julafton och beställde blomman för leverans till sydligare delar av landet. I går när vi pratade med svägerska så hade ingen leverans skett och har så fortfarande inte gjort idag, fast idag är ju försent. Sådana misstag ska inte ske och även om hon skulle få blomman i morgon eller någon annan dag så är presenten förstörd. Hade det varit så att den skulle transporteras över hela landet, då hade till och med jag förstått men här handlar det ju om samarbeten mellan butiker som ska fungera vid sådana här tillfällen. En julaftonsblomma är en julaftonsblomma och inte en annandagsblomma eller någon vardagsblomma veckan efter.

I morgon när sambo åker till Kalix kommer han att åka förbi och se om butiken är öppen och då hoppas jag att både pengarna tillbaka och en del plåster på såren kommer att återgäldas. Det vore absolut inte någon bra reklam om de inte på något sätt försöker rätta till plumpen i protokollet.

I eftermiddag gjorde jag mig också påmind om att det är lördag idag, hade jag glömt -trodde bara det var juldagen utan någon speciellt veckodag förutom att den är röd. =) Hos Shannara är det God Jul som tema och mitt god jul hade jag igår så det får bli en God fortsättning istället och det önskar jag till alla underbara människor här ute i cyberrymden.

Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – Shannara’s lördagsmix

6 svar på “Julblomman …”

  1. Det är sant och rött är en färg som jag tycker om, även om det inte syns så mycket här hemma eller bland mina kläder.

 1. Jättesnygg julgrupp – å så himla kul med traditioner tycker jag. Åsså hann du med mixen också. Duktig tjej – cyberklapp på axeln til dig:-))))
  Hoppas verkligen att sambon gör köttfärs av den som inte lyckades med att få iväg julgruppen till ”tjejerna”. Håller helt med dig – varken det är en julgrupp eller julklapp – det är liksom inte samma sak när den anländer för sent.

  Vet inte om julgruppen skulle till Skåne, vilket jag egentligen inte tror, men där råder ju klass 4 förhållanden just nu. Bandvagnar skulle nog behövas för alla sorters leveranser där. Tycker inte skåningarna att snö är exotisk… klart den är.
  Läste också på nätet att tyskarna i vissa delar av landet inte kunde skicka iväg sina julpaket. Varför det? Jo, posten hade visserligen öppet, men den hade inga frimärken. Varför det då? Jo, det var så mycket snö att bilen som skulle leverea frimärken inte kom fram… oooooops.

  PS. Imorgon ska du titta in hos mig. Tror du är med där:-) DS

  1. Tycker också om den och jag sparar ju på krukorna och använder dem senare till skålar i stugan, mestadels frukt och annat som kan tänkas passa i dem – även en del mikropopcorn. =)

   Köttfärs vet jag inte (vill inte ha honom i fängslad) och sedan beror det självklart vad som är anledningen, inte för att jag kan hitta någon bra ursäkt för tillfället och till Skåne skulle den inte. Däremot ca 25 mil från dig – Linköping. Är det klass 4 varning där nu? Jag har tydligen missat några nyheter men numera verkar inte snö vara speciellt exotiskt någonstans i landet.

   Den tyska historien var verkligen bra, kunde de inte använda sig av någon typ av stämpel istället.

   Jag ska titta in hos dig i dag, just nu ganska tidig morgon och du sover fortfarande sött, spännande.

 2. Fin julblomma du har fått. Själv har jag fått en julgrupp gjord av min äldsta dotter. Hon köpte några hyacinter på Ikea, en liten en och några små tomtar och planterade i en återanvänd julkruka och strödde fin guldsand på jorden. Det blev jättefint.

  1. Det låter som en riktigt vacker julgrupp och underbart när de tar sig tid att göra något riktigt fint till sin kära mor.

Tycker om din kommentar