Några sanningar …

och en liten vit lögn, en ganska oskyldig sådan, hade jag att ge i awarden jag fick av Beate. Inte för att jag klarade av att gissa rätt på hennes enda sanning om sig själv utan som ett hedersomnämnande för mina tankegångar. Ibland lönar det sig att fundera även om man inte prickar rätt.

Jag valde som sagt det andra alternativet -sex sanningar och en lögn.

Om vi då börjar med att bena ut och kanske att jag måste förklara mig lite, för vissa sanningar ter sig säkert ganska underliga och lite svåra att förstå.

 1. Trots idogt tränande genom åren och ibland har jag försökt övertyga mig själv om att det faktiskt kom ett läte, men så har inte varit fallet -fast jag skulle vilja kunna bussvissla -men tyvärr.. Vanligt visslande kan jag få ur mig men då i en helt entonig form (om det nu kan kallas ton).
 2. Sist jag räknade så var vi 33 kusiner, så det stämmer att vi uppe i norr har varit duktiga på att skaffa arvingar och min släkt är inget undantag.
 3. Även om jag aldrig varit intresserad av textilslöjd så fick jag ett ryck vid just den perioden i mitt liv, att jag skulle börja sy kläder och  hoppade då av min påbörjade körkortsutbildning (körkortet togs några år senare) för att istället sätta foten på symaskinens gaspedal istället för på bilens.
 4. Jag har faktiskt tapetserat ett rum med Nivea eller det blev mer en fondvägg, var lite före min tid. Det var min morbror som skulle passa mig och min kusin under några timmar. Under den tiden hann vi med att lägga en ny lite mer glansig tapet på deras nytapetserade sovrumsvägg med Nivea. Jag kommer inte ihåg hur resultatet blev men är säker på att vi hade superkul, till våra mammor kom hem och kanske inte var lika glada på morbror och hans kompetens av att ta hand om barn.
 5. Det är inte så mycket att förklara, jag gick en utbildning och blev tillfrågad om jag var var intresserad av att hoppa in som utbildare i ämnet om behov uppstod.
 6. Jag är superduktig på att vifta på öronen, rena tangon. Måste kanske ta en koll om mina gymnastiska öron är lika viga som de en gång var, det är då inget annat i kroppen så jag kanske får ändra mig och skriva att det numera är som en stilla vals.
 7. Jag har provat att stoppa det mesta i munnen som fanns i vårt hem när jag var liten och rengöringsmedel är inget undantag. På den tiden tog föräldrarna det ganska lugnt och när mamma (eller pappa) ringde giftinformation var det bara att hålla koll på mig och se om jag reagerade på något sätt, ingen ilfart till något sjukhus här inte. Vid ett annat tillfälle hade jag rullat mig i kalk som skulle användas till komposten (på den tiden var kalk mer vanligt i dito) och de fick samma svar då. Kanske är det några av anledningarna till att jag idag är som jag är. =)

Bildgatan funderar och läser svaren jag fått – Jenny är snäll och tror att jag är riktigt sund, men tyvärr. Beate är så säker på att jag kan busvissla att hon till och med lagt till ett utropstecken – månntro vad hon ser framför sig? =) Jag förstår också Ormbunkes tankar för det måste vara svårt att tänka sig Nivea som tapeter. Som enväldig domare utan chans till överklagan tolkar jag Znogges kommentar som ett rätt svar och hon vet hur omöjligt det kan vara. Jenny, Beate och Ormbunke har säkert fått det med modersmjölken och förstår inte hur fruktansvärt svårt det faktiskt är.

Därför gratulerar (eller) jag och hoppas att Znogge tar till sig den här awarden och lägger upp 6 sanningar och en lögn eller 6 lögner och 1 sanning om sig själv. Awarden hittar du i mitt inlägg där några sanningar om mig själv kom fram, i inlägget – Alla sover fortfarande…

10 svar på “Några sanningar …”

 1. Svar: Tack Margareta, stort Tack!!! Jag gjorde fel, nu ligger vinnaren rätt. Ibland är det en fördel att dubbelkolla – eller också har man en räddande ängel från Luleå till hands.

  1. Tur att jag läste och förstod rätt, var lite orolig över min läskunnighet, i alla fall att förstå skrivna texter. =)

 2. Kan ju inte heller busvissla. Alls. Däremot visslar jag vanligt bättre än jag sjunger. ;) Jag förutsatte att sanningarna gällde ditt vuxna liv idag, tänkte inte alls på att du kanske gjort konstigheter som liten parvel. :D

  1. Jag varken visslar bättre än jag sjunger eller sjunger bättre än jag visslar … helt värdelös om det ska bli vackert också.

 3. Det här med att nedteckna ”sanningar” har jag hållit på med sedan ca 5 år tillbaka – och de blir bara mer och mer ”lögnaktiga”. Så nu har jag gett upp det projektet – till förmån för att kalla mina ”sanningar” för ”VetIngenKunskap”.

  Min senaste ”VetIngenKunskap” finns HÄR.

 4. Oooops, aj, aj, aj!!! Jag är stor i nederlagets stund och grattar Znogge. Tänk hur fel mina (konstiga) slutsatser blev. Men så stor är jag inte att jag inte med viss stolthet måste erkänna att jag trodde både på Nivea-fondväggen och öröntangon.

  Suveränt skrivit, har skrattat gott nu – ja å lite till av dig har uppenbarats;-)

  PS. Suveränt ”snabela” med sanningar och lögner. Du är ju skitduktig. Du borde kanske ha designat bloggawardsen. Mina är då inga höjdare jämfört med din design… DS.

  1. Det var bra att tro på … men samtidigt så vet du ju att jag är lite …
   Jag är absolut inte skitduktig när det gäller det här, testar och leker mig fram i både Illustrator och Photoshop. Awardsen, ja dem har inte jag kommit längt med men nu väntar jag på dina. Allt ska inte komma på samma gång, en i taget.

Tycker om din kommentar