En god fortsättning …

kändes det som att jag vaknade till på morgonen hos våra goda vänner. Pigg och alert med lätta steg klev jag upp lite senare än normalt, kanske beroende på att sänggåendet inte skedde förrän tidigt på morgontimmarna. Jag vet inte vad jag drömt eller upplevt under natten men det kändes i hela kroppen att idag, just idag börjar mitt nya liv. Egentligen så börjar allas vårt nya liv varje morgon 365 dagar om året, men det var någonting i luften …  Lite nyförälskelse efter snart 10 år tillsammans?

En kväll i sällskap med härliga vänner som ger mycket prat och skratt, ihop med delikat mat och välsmakande drycker kan inte bli annat än bra.

Vi är förvånade båda två, att gå i säng vid tretiden på morgonen (utan att ha sovit middag) tillhör inte vanligheterna i vårt hushåll numera. Nu är det i varje fall första dagen 2011 och det är väl då vi ska börja summera året som förflutit?

Årskrönikorna duggar tätt just nu och håller på så någon vecka till. Vi har lite svårt att släppa det gamla året och jag är inte sämre och tycker att det är trevligt med en del tillbakablickar på TV. Speciellt roligt tycker jag att det är att se när det gått bra för Sverige i idrottsliga sammanhang och det gjorde det under 2010, framförallt så minns jag bragderna under vinter OS med två framträdande stoltheter från länet – Charlotte Kalla och Marcus Hellner.

Ska jag själv fundera över 2010 så blir det inte idag och kanske inte i morgon, måste, kanske göra. Nu är mitt minne inte det bästa men efter en titt djupt ner i fotoarkiven och det minsta lilla kommer att göra sig påmind, även det som inte finns med. Foton är fantastiska, inte bara att titta på bildmässigt utan också för att komma ihåg saker och ting. Jag har upptäckt att jag kan se ett träd, en sten eller något annat ”simppelt” och komma ihåg exakt var jag fotat det, fenomenalt med tanke på mitt tidigare intresse av skog, träd och dylika naturens ting.

En sak vet jag åtminstone om 2011 och det är att jag ska gå och köpa en gasbrännare i veckan. Det är något som jag aldrig har ägt och aldrig heller har funderat på att köpa, men efter gårdagskvällens crème brûlée där vi själva fick bränna färdigt vår egen efterrätt så vaknade pyromanen i mig. Det var en kul grej och att det sedan är gott är bara ett bonus, att jag är ”lite” barnsligt förtjust i sådana här saker gjorde att jag nu bestämt mig för denna nyinvestering. Tror inte att det bli ett allt för stort hål i plånboken, det ska även min klara av.

Kategori | Lördagsmixen – Ny (i framtidens investeringsplan)

Bildgatan funderar över hur jag i över ett halvt sekel kunnat undgå denna måste ha grej tidigare, helt oootrooligt.

Till er alla från hela migEn god fortsättning och passa på att njuta av 2011 för snart är det 2012.

Här hittar du alla andra som också deltar om du följer länken  – Shannara’s lördagsmix

20 svar på “En god fortsättning …”

  1. Det låter lite tryggare men jag tycker om lite spänning i tillvaron, som du förstår får det inte vara alltför stora risker men nu tillkom en i och med att du berättar att det inte alltid fungerar. =)

 1. Gasbrännare har jag ingen och tror inte det kommer att bli någon måste-pryl heller. Jag överlåter till andra att göra den efterrätten. Jättefina bilder. Ha dé!

 2. Uch vad de snöar här…hos Dig…blir alldeles vit ju.
  God fortsättning – ja natten som gick fick alla äldre tanter o farbröder vara uppe lite längre…eller nja, ibland är jag uppe så där länge de överiga året med, fram för allt när ungdommarna är hemma. Men jag är sällan så seg och trött som på nyårsdagen. De e min absoluta slappardag, jag gör bara de som är precis nödvändigt ”djuren”. Gubben fick laga middag oxå.
  Kramiz

  1. Jag är så van nu att det snöar just här att jag inte märker det men precis innan jag läste din kommentar så tänkte jag (och såg) nu får det allt sluta snöa för det kommer säkert en verklighet med tillräckligt snöande framöver.

   Nyårsdagen är en mycket tyst dag, både här inte och ute, och inte mycket som rör sig.

 3. Vilka läckra bilder du bjuder på. Låter som om ni haft en mycket trevlig nyårsafton. Det hade jag också och även jag kom i säng först framåt 3-tiden.
  Jag summerade mitt 2010 för några dagar sedan och jag håller med dig, nu blickar vi framåt och kör på.
  Jag önskar dig en god fortsättning på 2011.

  1. Det var trevligt och lite sent för en i min ålder =) men konstigt nog är jag inte det minsta trött idag. En liten summering tror jag att jag ska göra, kan ju fylla ett inlägg.

  1. Här ska brännas när nyinköpet är gjort, fast det blir med som med alla små hushållstekniska grejer jag har. =)

 4. Vilka bilder du har lagt upp!!! Ettan är ju en ren drömbild och tvåan – absolut toppen. Crème brûlée är tillsammans med pannacotta min absoluta favo efterrätt. Köp gasbrännaren eller kolla om sambon har en svets i garaget, det går lika bra med en sådan. Men som tolkning på temat är ju bilden en höjdare:-)))
  Grattis på 10-årsdagen!!! Hoppas jag kan gratta er till 20 år tillsammans om 10 år;-)
  Japp, nu satsar vi full fart framåt 2011, att blicka bakåt är ju historia och bara slöseri på energi – undantag som du säger – idrottsgalor.
  God fortsättning på dig också!!!

  1. Det där med svets lät bra för jag har ju både en sambo som kan det där och en som som också har den utbildningen i bagaget. Tack för gratulationen men det kommer säkert ett inlägg när den dagen är aktuell. Vi bestämde oss nämligen för en dag när vi tittade i almanackan och inte riktigt var överrens om vilken utav helgerna det var våra ögon möttes. =)

   Jag gillar idrottsgalor, som jag skrev men kan också tycka att det är roligt att se på lite andra tillbakablickar. Och än en gång – fortsätt le och skriva kul resten av året – ca 8741,5 timmar har du på dig.

 5. Ibland har det lätt för att bli bra. Någon gasbrännare blir det dock inte här hemma. Den aktuella efterrätten är ingen favorit hos mig nämligen. Men lycka till med kommande delikatesser!

  God fortsättning dessutom!

  1. Det tar ju lite tid med den, men att sedan få leka några sekunder gör arbetet roligt. =) Allt roar en som inte fick leka med hushållsmaskinerna när hon var liten. =)

Tycker om din kommentar