Jag ska börja klottra …

under 2011. Det bestämde jag mig för alldeles nyss, det är kul och vad fritt det är. Jag gör mig av med massor av adrenalin -bra eller dåligt?

En markant skillnad på mig och övriga klottrare är att –

 1. Jag kommer att klottra under laglydiga former här på min egen blogg.
 2. Jag gör ingen skadeverkan på andras egendom, förutom mitt eget rykte som seriös. =)
 3. Jag kallar inte mitt klotter för konst, utan precis vad det är -min egen lek med penslar, sprayburkar och så vidare.
 4. Jag har full förståelse för de som tycker att det är gräsligt fult och anskrämmande.
 5. Jag varken hotar eller på annat sätt visar upp min inskränkthet mot människor som har ovanstående åsikter, utan förstår dem till 100 %.
 6. Jag behöver inte vara orolig att bli haffad av polisen och få ett litet pekfinger.
 7. De enda som kan ta mig på bar gärning är de som kan komma in på mitt kontor när kreativiteten flödar som bäst.
 8. Jag behöver inte gömma mig i mörkret när jag klottrar, men det kommer kanske att vara mörkt när lusten faller på.
 9. Jag behöver inte ha någon förälder som försvarar mig eller någon som väljer att inte förstå för ingen behöver förstå.

Bildgatan funderar och en sak har vi gemensamt – vi har ett behov, men med betydelsen i två helt olika motpoler.

Nu blev det lite gnäll här och det var egentligen inte min första tanke, men ni som läst hos mig tidigare vet hur mycket jag hatar klottret som förstör för alla fastighetsägare, bilägare, husvagnsägare osv. Skulle kunna räkna upp hur många ägare som helst och men aldrig komma till klottrarna själva som ägare av vad de klottrat på. De vill tydligen inte ha sin egen konst och då blir frågan -Tycker de inte att de är duktiga konstnärer?

Jag tycker inte att jag är någon duktig konstnär eftersom jag inte är någon, men kände en lekfullhet när jag satt och klottrade utan tanke på något speciellt. Därför … det kommer att bli lite klottrigare här under 2011.

Ps. Märk väl att när jag skriver om klotter, så är det klotter. Vacker graffiti är något helt annat och det är jag uppriktigt imponerad av och tycker är vackert, men fortfarande anser jag att ingen människa har rätt att måla på någon annans egendom. Utan tillåtelse ska jag väl tillägga.

12 svar på “Jag ska börja klottra …”

 1. Jag tycker du ska börja med att klottra på ett tunnelbanetåg, men maskera dig först bara så du inte åker dit för skadegörelse.

  1. Jag förstör ju inte för någon, kanske mer sykiskt i sådana fall och det kan ju också kosta men jag skriver som så att det är frivilligt att titta. =) Tack för kommentaren och nu står mitt fotande stilla så … jag kladdar vidare.

 2. Ett extra plus till ditt klotter är att en liten konstnär finns där nog hos dig. Du har framförallt sinne för färger.
  Det kommer att bli ett trevligt 2011 hos dig. Ser med spänning framemot ditt nästa klotter. Tror att jag skall muntra upp mig med lite klotter.
  Jag fick ett album av min svärdotter att sätta in mina fjärilsbilder men det går inte riktigt som jag vill. Kanske skulle lägga in klotter istället. Kramar. Anita

  1. Jag måste ärligt säga att jag inte tänkte speciellt mycket när jag kladdade och jag gillar att blanda mycket färger som kanske inte alltid är enligt vad som anses brukligt eller passande men jag tackar för din kommentar. Dina fjärilsbilder kanske skulle kunna bli den där fotoboken som jag tror många skulle vilja se. Vi kanske kan bli en riktig klottergrupp?

 3. Men de där var ju redigt vackert klotter. Jag har tänkt tanken ibland o tanken om att sy ”min egna docka” o tanken om att äntligen skriva min bok oh…………..näää, de mesta tycks stanna vid just tankar…men jag är sugen…väldigt sugen.

  Kramiz

  1. Nu är det här verkligen klotter och en lek med olika målningstekniker och papper, superkul. Visst är det mycket kreativa tankar som finns i huvudet och så länge jag kan drömma om allt jag skulle vilja hinna med är det roligt.

 4. Tycker definitivt att du ska börja klottra, eller jag vet inte, du har ju verkligen talang för det så jag undra om du inte ska kalla dina övningar för ”måla” istället. Ser verkligen fram emot dina kreativa ”utbrott”.

  Svar: Om ni behöver ett nytt duschmunstycke – gå for ett LEDad! Skitroligt är det och det är faktiskt maken som tände på det. Det skiftar färg: gul, röd, blå och grön inte beroende på temperaturen som jag trodde, utan beroende på vattentrycket (maken kom på det, för han har ju högre IQ än jag…) Det finns att köpa hos Clas Ohlson, men jag beställde det hos colstuff.se p g a att det är större.
  You’ll love it!

  1. Kreativa utbrott var en bra beskrivning av hur kul det är. Vet inte om någon annan än du skule kalla det för talang men jag tackar för det.

   Jag var in och kollade på dem på coolstuff och de lockar mig onekligen men sedan måste jag få en till att acceptera. =)

 5. Det är som en tryckkokare. Vissa saker måste ut. Lyft på locket och låt klottret flöda. OM det är klotter i ditt inlägg, vet jag inte vad klotter är :)

  SVar: Visst är tårtan slut – tur att den finns på bild ;)
  God fortsättning!

  1. Det är riktigt befriande att leka med färger. Det om något är klotter, inkl. taggen, fast min kanske är lite färgrannare än de vi ser till vardags.

   Tur att tårtan är slut då var den ju god också men visst hade det varit kul att kunna servera den om och om igen, lite som pojken med guldbyxorna.

Tycker om din kommentar