Vad gör du …

och var är du? Det slår aldrig fel att jag öppnar mina samtal med just de två meningarna till sambo. Därför tänker jag istället fråga er –Var är jag?


När jag sitter vid min dator och skickar ut signaler i cyberrymden är avståndet kort och snabbt, men hur långt är det egentligen från den plats jag befinner mig vid det här tillfället, till olika platser på vår jord? Det är nu jag vill ha din hjälp att lista ut var i världen jag befinner mig. Alltså, en liten tävling där du bör ha hjärnan med – Den som först ger mig rätt svar kommer att få en liten vinst som förhoppningsvis kan komma till nytta vid några tillfällen, när du känner dig riktigt törstig.

Bildgatan funderar en hel del men det verkar inte hjälpa – hade absolut ingen koll på att det var trettondagsafton förrän sonen sa att det var söndag på torsdag. Snacka om en som haft alldeles för fria dagar alldeles för länge.

PS Bli inte förvånad när din kommentar inte syns på en gång -jag har lagt in att jag måste godkänna innan något överhuvudtaget visas för att min lilla tävling ska bli mer spännande.

Eftersom det är afton och de flesta kanske gör annat än sitter vid datorn ikväll klickar jag fram eventuella svar på fredag förmiddag och sedan … hoppas jag att något vetat och lämnat det rätta svaret till mig.

Klickar du på bilden så öppnas den i ett nytt fönster, om du inte kan se texten (jag tror att det är fler än jag som behöver lite större text)


19 svar på “Vad gör du …”

 1. Synd att du inte sitter hemma hos mig. Men då hade du fått åka ungefär 130 km till.
  En grov gissning är att du sitter i Göreborgstrakten någonstans.
  Idag har jag både fått lekamlig och andlig spisning. 25-årskalas med tårta och sen var vi och lyssnade på vår dotter och hennes grupp i vår kyrka som hade ljusgudtjänst.

  1. Nej, inte i Göteborgstrakten, fast kanske med tanke på hur vi mäter avstånden här uppe. =) Låter som att nii har haft en riktigt bra dag. En 25-åring har jag också haft i min närhet under året.

 2. Ja nu har mannen tagit fram både det ena och det andra, gogglat har vi också – ett bra tag. Nu är ju du specialist på research men vi (okej då jag då jag hittade åtminstone en sajt med avstånd som innehöll en av dina orter på kartan) har kommit fram till att du kommer att befinna dig i Linköping.
  Pust, nu ska ja ta en vinare för att jag har jobbat så hårt;-)

  PS. Toppen idé till tävling, smart som du är;-) Å toppen bild på dig också. DS

  1. IMPONERANDE och hoppas att du tordes ta ut segern i förskott. =) För du var väl säker med tanke på staden och vem som funderar när ni väl kom fram till LInköping? Hoppas också att du köpte ett gott vin, hädanefter blir det andra drycker.

 3. Pingback: I morse …
 4. Nu är du hårt o skoningslös – min hjärna är helt insnöd idag, dessutom blåser det runt öronen. Ändå måste jag ut…var tror du jag ska? Var måste jag gå varje dag?

  hihi…faktum är jag har inte en susning om svar på din gåta, ja så nu börjar jag säkert gråta…

  Kramiz

  1. Ska du skriva om hård och skoningslös. =) Hur har det varit med dina bildtävlingar som verkligen har tagit död på några hjärnceller, i försök att lista ut. Jag vet att jag vann en gång men det var den himmelska turen.

   Men snälla gråt inte – då täpps ju allt igen hos dig nu när du är förkyld.

 5. You lost me – totally. Tur att man har hela torsdagen = alltså din söndag på sig att klura…

  PS. Din fina karta går inte att förstora – så vissa orter kan jag inte se. DS

  1. Hoppas att du listar ut staden, orten eller byn också. Lovar att jag inte valt något helt okänt -samtidigt som allt går att hitta på nätet.

 6. Japp, där har du verkligen jobbat hårt för att få till det så svårt som möjligt. Nu har jag googlat i en kvart för att få ihop avstånden till de olika orterna. Ja inom Sverige gick det ju bra… men till Palo Alto eller Kaunas så sket det sig.
  Alltså gissar jag:
  Seskarö är egentligen det självklara svaret – om du inte hade nämnt sonen som påpekade att det var söndag imorgon. Men det kan han ju ha gjort igår.
  Luleå är alternativ nummer två.

  Men då ditt inlägg kom upp såpass sent idag så satsar jag på Seskarö.

  PS. Jag fick också kolla öppettiderna på Systemet idag för att orientera mig – du är inte ensam. Har varit ledigt hela veckan och är totalt försoffad – nej det är jag inte, men min dygnsrytm är någon helt annanstans…. Ds

  1. Det var inte så svårt när jag såg min bild (jag hade en som grund) och kom på vad min tävling skulle handla om. =) Jag blev lite sur när jag åkte in till ett handelsområde utanför Luleå oc såg att Systembolaget var öppet men inte Apoteket som jag balnd annat skulle besöka. Viktigare att bolaget är öppet än Apoteket?

   Inte Luleå och inte Seskarö, men du är inte långt från mig i alla fall och det ser jag sedan att du prickat in. =)

Tycker om din kommentar