Den som jobbar …

med siffror vet att det är många av dem just nu, i både debet och kredit och allt ska gå ihop. Det räcker inte med att siffrorna är dubbla och allt är ”perfekt”. Det ska dubbelkollas och det ska räknas om -vad är 2010 och vad tillhör i fortsättningen 2011?

Det är i alla fall det jag sitter med för tillfället och det är ett trevligt jobb om man som jag tycker om siffror. Speciellt nu med min nya dator dansar siffrorna dit precis där jag vill att de ska vara, ingen väntan och inga omstarter eller irriterande låsningar.

Siffror är vackra men kan trots allt bli för många ibland. Därför behovs omväxling och det försöker jag nu variera mig med -från siffror till bokstäver samt även lite lek med bild och färg. Jag tror dagen varit ganska grå (har bara sett vädret i ögonvrån genom fönstret), därför kändes det extra viktigt med mycket färg och glada färger dessutom.

Theodore Roosevelt myntade den här korta men trots allt så innehållsrika meningen någon gång under sin livstid. Det är det jag försöker göra -lite grann varje dag.

Bildgatan funderar om det är dags att stänga av eller om jag orkar en kort bloggsväng -en liten en ska kanske klaras av innan det är dags för skönhetssömnen, det känns att den behövs både in- och utvändigt.

10 svar på “Den som jobbar …”

  1. Det är inte speciellt svårt att få ihop det, däremot tar det lite oavsett om jag har mycket eller lite. Matte är ett av mina starka ämnen, däremot upptäcker jag att ”lite” glöms bort genom åren när man inte har nyttjat det mer än på de enklaste sätten. När jag ska sätta ihop formler får jag verkligen gnugga geni”knölarna ibland och även ta hjälp av sambo (med att tänka).

 1. Hihi…så vi valde samma tema idag…vad konstigt med tanke på vad vi gör.
  Ja om de bara vore siffror alla dessa rapporter som ska till o iväg, kontrolluppgifter, fora osv…pust. De e tuffa tider nu..japp.
  Fin bild – du borde bli kostnär!!
  ((ps nä de blir inte bara babis snack..hihi)
  Kramiz Anki

  1. Du har kanske lite mer att göra än jag eftersom jag bara har det lilla men det ska trots allt göras. Fora, kontrolluppgifter osv är verkligen enkelt för mig det här året. Inte ens sjuklönestatistik behöver jag göra.

  1. Jag tänkte mer på hur många du har fått och har haft nu den sista tiden. Kollade inte upplösningen men förstod att det inte var ditt verk, bland annat på hur texten var lagd.

 2. 1. Då du vet att jag hatar siffror så kan jag bara buga i beundran för ditt ”revisorsarbete”. Debet och kredit – ja, vad är det för nå’t!?? Borde veta det då jag gått ett (större minst sagt) antal kurser i det ämnet och i Excel. Det har inte fastnat liksom – å kommer aldrig att göra det heller.
  2. Din blomma ÄLSKAR jag. Vet inte vad du har gjort men det är mitt favo-konstverk hittills ( å då menar jag inte dina foton alltså).
  3. Jag stänger av å slocknar NU … zzzzzhhhhh.
  4. Sov gott:-)

  1. 1. Tror nog att du förstår (och kan) mer än vad det låter i texten.
   2. Tack
   3. Gjorde detsamma
   4. Relativt bra blev nattsömnen, hoppas den blev detsamma för dig.

Tycker om din kommentar