Jag, en antikvitet?

Den frågan kan jag ställa mig ibland när jag misstänker att ungdomarna tror att jag mestadels är uppväxt under den här perioden.

Idag exempelvis när jag pratade med yngste sonen och han sa att han skulle spela playstation med en kompis och jag frågade om han skulle komma dit. Nej, vi spelar på nätet, svarade han. Då kom ju osökt min nästa fråga, om de kopplade upp sig mot datorn på något sätt. Jag hörde hur han suckade, visste att nu skulle de bli fler frågor och en massa förklaringar till sin antika mamma. Det är Internet i spelet förklarade han och då frågade jag, men vad är det för en skärm? Suck, suck … Jag fick mina svar och sedan kom kommentaren: – Mamma, pappa ringde nyss och frågade … , med slutorden i meningen, ”vi” måste vara världens mest tekniska familj (stor ironi och bara med tanke på mamman och pappan i ordet teknisk familj).  Vi får väl hoppas då att vi har mer tekniska partners båda två. =)

Jag som tycker att jag är så uppdaterad med allt jag gör vid datorn, men tydligen inte. Däremot vet jag att jag har betydligt bättre kunskaper i mitt PS3 än vad han är – är inte det teknik så säg? Det kallas väl för teknik även om det är mjukt?

Bildgatan funderar och tänker att jag tror – vet – att han inte ens skulle veta vad tekniken på bilden är för något. Hade inte den uppfunnits en gång i tiden så hade nog inte han kunnat sitta framför sitt PS3 idag. Utan tanke på någon gemensam nämnare i användandet utan mer en reflektion på kreativt och tekniskt tänkande

Ps. Men trots att han alltid retas med mig så älskar jag honom i alla fall.

8 svar på “Jag, en antikvitet?”

 1. Nä man hänger inte med redigt i allt, men de där med att spela spel med varandra över nätet, de visste jag man kunde. Teknik blir liksom lite tråkigt när man blir älder o ser så mycket annat som är kul som man inte såg när man gillade teknik..eller nått!!!
  Kramiz

  1. Jag visste att de spelade på nätet men inte att det fanns färdigt Internet inne i spelet. Håller med dig om att en viss teknik är supertråkig samtidigt som vår teknik är hur rolig som helst. -eller nått =)

 2. Vi har väl helt enkelt olika kunskaper med oss i bagaget. Även om jag tycker jag är uppdaterad så står sonen för det senaste inom vissa områden. Men han vet inte allt jag vet så någonstans jämnar det ut sig ;-)

 3. Spel … är kul. Monopol, Fia med knuff etc etc … Trivial Persuit etc etc …

  Men datorspel övergår min horisont och jag har ingen lust att lära mig det heller. :-)

  Så vi sitter i samma båt kanske …

  kram!

  1. Jag håller med dig och hemma hos oss eller i stugan finns ett stort spelbibliotek. De enda datorspel jag spelar är att jag lägger en patiens då och då, på ett riktigt Margareta sätt.

 4. Join the gang – å du är mycket välkommen ska du veta, mycket välkommen:-)))
  Jag är totalt lost vad gäller spel, totalt. Ja, nu när du säger det så är jag lost med PS3 också, egentligen och om jag ska vara ärlig;-)

  1. Jag är också totalt ointresserad, vet inte ens hur de ser ut idag. Däremot kan jag lägga en patiens ibland, det är väl också ett datorspel numera? Jag har ju sett att du lekt med PS och skulle inte vilja påstå att du är lost där.

Tycker om din kommentar