Solen strålade men -16 …

efter att ha legat över noll och strax under i veckan. Snabba omkast hos Mr Väder och vi har bara att acceptera. På med flera lager och helt plötsligt blev söndagspromenaden riktigt skön.

Full aktion som vanligt längs isvägen med många olika sätt att ta sig fram -med  fötterna längst ner på kroppen, på skridskor, sparken, en hel del olika vagnar och pulkor. Nu togs inte kameran fram så mycket och förhoppningsvis får jag fler sköna rundor nu när dagarna blir ljusare och solen visar sig allt mer. Det blåste inte ens i staden som aldrig är vindstilla, men … idag kändes som ett undantag.

Fullt ös på den lilla traktorn som sprutade och fixade.

Tycker kommunen sköter det här med isvägen mycket bra och i år har förutsättningarna varit bättre än tidigare år. Kyla, kyla och inte stora mängder nederbörd de första månaderna men nu har vi tagit igen det med råge. Fast jag har inte upplevt att det snöat speciellt ofta men någon gång måste de i alla fall ha kommit för ingen kan påstå att det är lite.

Nu har vi snart gått hela rundan och långt, långt där borta kan jag skymta hemmet varma vrå, och även sambo som ligger ganska många steg före mig. Det brukar vara så på våra promenader, vi har olika målsättningar med dagsutflykterna. Han vill ha lite mer motion än vad jag är ute efter. För jag -jag vill också … ja ni vet.

Idag gjorde jag något som inte brukar hända …

Jag poserade … frivilligt. Lite stelt kanske, men det blev ingen vit eller svart fläck i alla fall för jag fastnade. =) Träning ger färdighet brukar det heta och nästa gång rör jag kanske på stortån.

En snabbis förbi Kulturens hus och sedan hem till värmen och kaffekoppen.

-Bildgatan –

10 svar på “Solen strålade men -16 …”

 1. Så vintervitt och vackert ni har det fortfarande. Men också väldigt kallt… Kul att se en glimt av dig också även om man inte ser så mycket ;-)

  1. Det är verkligen vitt och kommer att att förbli ett tag även sedan ni har grönskande blommor. Min posering framför solen är uträknad. =)

 2. Helt suveräna bilder från Norrlands verklighet!!! Ja åsså får man en glimt av dig också på köpet – lagom anonymt à la Margareta;-)
  Jag får väl tacka för att du skickade ner vädret till oss väl behövande nollåttor: 5:e dagen i sträck med sol. Idag var det runt noll grader och på balkongen i lä kunde man stå med hood utan att frysa.

  1. Åtminstone Luleås verklighet idag. Tänkte att för en gångs skulle jag komma ur mitt Greta Garboskal. =) Det var inte meningen att skicka allt väder till er, måste ha blåst för hårt. Men det får vara där nere ett tag, jag tar igen lite senare.

   Det lär dröja innan jag kan vara ute med en sådan tröja, utan något ovanpå.

 3. Underbar dag idag, själv kunde jag inte vara ute så länge. Hade min syster och en gemensam vän på besök. Det blev mest prat, fnitter, ridning och mat nu i helgen. Härligt att se dig posera i Kung Bore skrud på bild.

  kram

  1. Prat och fnitter är en bra ersättning däremot hoppar jag över hästen på det sättet. Ibland kan jag också -lite lätt.

 4. Härliga bilder Margareta! Underbart ser ni ut att haft (varit fint här med, men inte kallt alls, strax över noll istället). Bra bildpopup du börjat köra- gillar, så man kan se bilderna i större. :)

  1. Tack och det har varit skönt men känner mig lite frusen just nu. Håller med om att det är bättre så här än att öppna i ny flik eller med ny sida.

Tycker om din kommentar