Luleå …

är min hemstad och jag har valt att bo här. Varför? Ibland förstår jag det inte själv eftersom den inte är den stad som jag älskar att går runt i och bara njuta av miljön, den finns inte. Inte på det sätt jag skulle önska, de vackra små gatorna och de fina gamla byggnaderna som jag ser i nästan varje annan stad. Nej här har rivningspolitiken rått sedan jag var tonåring och det blir absolut inte bättre. IT och moderna byggnader är det som våra kommunalpolitiker ser som främsta rummet för framgång. Husmördar Aron kallades en av våra politiker en gång och alla efterträdarna har gått i hans fotspår. Jag gillar det inte, men vem är jag och inget säger att jag har rätt men min känsla är sorgsenhet över deras tänk. I Luleå råder ett symptom,  Stockholmsyndromet mewn utan bevarandet.

Jag tycker om att gå runt Luleå och våra isvägar på vintern och vår skärgård är vacker men … Att gå runt på Luleå´s gator och titta är inte någon rolig upplevelse. Tråkigt, tråkigt, tråkigt. Kanske är jag hemmablind men jag tror inte att vi skulle vinna något pris i vacker byggnadsmiljö, förutom Kulturens hus som jag gillar i modern byggnadskonst. Däremot har vi varit med som vackraste stadspark ett flertal gånger, både vinter-och sommartid. Det är inte tack vare våra politiker utan på grund av att vi har duktiga människor som jobbar med  vår stadsmiljö.

Jag sökte ett arbete i en annan kommun av fler anledningar och hade hoppet om att kanske få flytta, även om vi skulle behålla lägenheten för att känna oss för lite. Nu fick jag inte jobbet -läste tydligen inte annonsen tillräckligt eller så ville jag inte se vad jag saknade. Jag kom i alla fall till intervju, en av fem, bland drygt sextio sökande och det visar ändå att jag har något som lockar trots att jag i det här fallet saknade en viktig poäng i jobbet, kanske en av de viktigaste. När de ringde och berättade gick luften ur mig, jag ville så gärna. Det handlar inte om själva arbetet för det är inte speciellt upphetsande utan om att få det jag söker. Jag har inte sökt många jobb i mitt liv, en helt ny erfarenhet och att då inte få det jag sökte känns konstigt. Tidigare arbeten har jag blivit ”uppraggad” till och har inte ens skrivit en ansökan förrän i efterhand, när jag blivit ombedd. Nu har jag åtminstone sökt två tjänster, kommit till två intervjuer – men sedan stopp. Den första blev ingen ny tjänst för en av de redan anställda gick upp till heltid och där kände jag inte samma förlust.

Det är bara att ta nya tag och se vad marknaden erbjuder och vad som kan passa mig. Än ett tag har jag kvar några ansökningar innan jag sitter i samma sits som alla som redan tappat hoppet, misstänker att jag inte behöver tvåhundra nej innan jag är på under nollsträcket.

PS. Jag är fortfarande inte deprimerad och känner mig inte borta från civilisationen men visst skulle det vara kul … jag gillar att jobba och att ha fullt upp. Sedan saknar jag alla mina underbara arbetskamrater. Jag ser ljuset som kommer och det gör att det blir lite lättare för varje dag …

Bildgatan som inte bara funderar utan även handlar och har åtminstone hittat en ny intressant ansökan att skriva trots att det inte är den deltid som jag egentligen vill ha.

2 svar på “Luleå …”

  1. Luleå…jo jag tror de är fint där och skulle gärna åka dit o förvissa mig om att jag har rätt. Klart inte du ser charmen du bor ju där, precis som inte jag ser charmen i Karlskrona för där har ju jag bott nästan hela livet. ((fast inte nu då))
    Fick du inte jobbet? Uch då, ge inte upp. Idag är de tufft att söka jobb. De vill ofta ha en 25 åring med många års erfarenhet och vuxna barn…hur nu de ska gå ihop ”är ingen som vet”. De e alltid lättare att få jobb när man har ett jobb. de e så sant.
    Fortsätt leta…hur trist de en må vara.
    Kramiz Anki

    1. Jag brukar kunna se detaljer men det beror nog bara på att jag är lite less och tycker att jag sett ”allt” inget nytt att fota. Det var nog inte 25åringen de var ute efter men däremot så saknade jag en sak som de eftersökte, läste de jag ville i annonsen samtidigt som jag jobbat en del med det men inte tillräckligt och det är ett mycket brett ”företag”.

Tycker om din kommentar