Jag tycker om …

att lyfta fram människor jag uppskattar och som jag blir glad över. Pirajan Maja är en av dem och det var hon som ”tjatade” en gång i tiden att jag skulle börja blogga. Det är jag oerhört glad över idag för jag har mött så många underbara människor tack vare henne. Hon är en fantastisk människa och hon bryr sig och visst känner jag närheten till det tornedalska kulturen även om jag varken kan prata meänkieli och inte heller finska. Däremot har jag alltid dragits till de människorna, min sambo är en av dem, det förhoppningsvis enkla och inte så besvärliga, om jag skriver lite enkelt. Själv är jag väl en halv tornedaling (med generna) men utan att ha bott där eller ha kunskapen om det som de upplevt under många årtionden.

I min blogg har jag mött de här människorna som trots att de inte har minsta anknytning till den delen av landet ändå har något som ger mig igenkänning och en känsla av samhörighet.  Människor jag tycker om och som jag kan dela min ibland lite ironiska och sjuka humor med. Samtidigt som jag kan vara allvarlig och tycka till ibland, då och då lite för mycket, men sådan är jag och det har jag fått ge uttryck för här. Även om jag flackat runt lite med olika namn och innan jag hittade tillbaka till min egen domän, den som jag köpt och betalar för. Det är jag -lite ordning och reda samt kontroll. =)

Jag har många gånger fått tankarna att nu lägger jag av med bloggandet, när inte inspirationen och lusten funnits men hela tiden har jag aktat mig för att radera. De finns så många människor här ute som jag inte vill mista och utan bloggen skulle jag nog tappa mycket av den kontakten – jag älskar verkligen er oavsett om jag inte alltid är den bästa på att vara uppdaterad.

Jag vill återkomma till Maja och den inspiration hon ger. För någon vecka sedan fanns det en artikel om henne i en av våra två morgontidningar, den jag inte läser, Har försökt att få tag i tidningen och läsa den närkontakt hon ger men mina goda vänner hade hunnit använda dem som husvärmare i brasan samtidigt som hon säger att artikeln var super – Närkontakt: ”Jag har svårt för att se mig själv skrika freeze”, efter lång väntan har jag också kunnat läsa och nu kan jag släppa det jag redan visste. Har ni läst deckarna av Åsa Larsson så kan det nu offentliggöras att ”min” Maja är en av förgrundsfigurerna om än bara som namn, kusiner som de är.

Med det här inlägget vill jag bara säga – jag älskar er allihop och Maja som gett mig den här chansen. Det har du för utan dig hade jag aldrig börjat, jag hade nog ens aldrig läst en blogg.


Kollaget gjorde jag för många, många år sedan men jag tycker att det fortfarande håller …

14 svar på “Jag tycker om …”

 1. Sånt här tycker jag om – när man lyfter fram andra. Ibland kan vi vara lite dåliga på det men uppenbarligen inte du. Så Pirayan Maja gjorde ett bra jobb när hon fick dig att börja blogga

  1. Jag tycker att det är viktigare att lyfta fram det som jag tycker om än det som är mindre bra. Lite kan förstås komma ibland men tycker nog att jag håller mig till det mer positiva när det gäller andra än mig själv.

 2. Härligt med människor som ger en inspiration. Blogga är för mig att komma i kontakt med många vänner i varierande åldrar som får mig att känna mig yngre än jag är. Har lärt mig också att våga skriva kommentarer och våga utrycka mig inte bara med bilder.
  En stor kram till dig för priset för bästa bild i rutigt. Blev jätteglad. Får väl försöka att bli gästdomare för nästa omgång. Men det är ju det här med att skriva några rader till bilderna man tar ut. Ha de gott i helgen. Kram. Anita

  1. Det är så sant det du skriver och jag absolut säker på att det inte blir några problem för dig att skriva. Jag skrev helt utan tanke på att vara korrekt. Du var verkligen värd den här veckan för bilden är superkul och tanken på att vara med en gång får mig att le.

  1. Aha, är du i de trakterna då får du hälsa tillbaka. Jag har återkommit till det flera gånger och tänk så urtråkigt jag skulle ha det nu när jag är hemma om inte bloggen fanns. =)

 3. 1. 1 000 tack att Marimekko väskan fick vara med bland favoriterna. Tackar och buger:-)))
  2. Vad var det ja saang. mina favon :-)))))
  3. Grattis till rätt val av vinnare:-)
  4. Toppen val av nytt tema, yessssss!!!!
  5.Duktig tjej!!!

  1. Marimekko är en av mina absoluta favoriter när det gäller form och färg. Mina favortier också. Klart att jag väljer rätt vinnare, du trodde väl inget annat? =) Temat som sagt, inte mina påhitt utan sambos ord. Tack men duktig vet jag inte, inte något jag vill göra alltför ofta. =)

 4. Vilken hyllning till Maja (och oss bloggare)!!! Är riktigt tacksam att Maja fick dig att blogga, tänk vad jag annars hade gått miste om!!!
  Läste intervjun med henne. Fantastiskt med en tjej som vill bevara ett minoritetsspråk och kämpar för det. Hon verkar ursympatisk – klart hon är – Maja är ju din vän.

  1. Det är mycket som man har upptäckt genom de här åren, de mesta bra men ibland har man ju dykt på något riktigt bottennapp och bara suttit och gapat.

Tycker om din kommentar