En tunna på museum …

är mitt inlägg till veckans fototriss. När jag läste kom jag direkt att tänka på att det funnits ett flygplan som hette ”Tunnan” och såg ut precisi som en tunna, därav namnet misstänker jag. Jag visste också att jag besökt flygmuseet i Linköping en gång. Om jag fotat någon tunna hade jag inte det minsta minne av och hur den såg ut -absolut inte den blekaste aning. Det var bara att kalla på hjälp samt att googla lite för att få mig en egen bild av vad som skulle letas efter i arkivet.

Trägen vinner och även om jag inte hade någon bild av den riktiga tunnan så hade jag tydligen fotat miniatyren som fanns på plats.

Varför bilder på en tunnas motor ur olika vinklar finns i arkivet vet jag inte heller, absolut inte något som är mina intressen -åtminstone inte då. Att även det var en tunna gjorde inte saken sämre till veckans tema. En tunna i en tunna.

Har nu insett – allt som kommer i ens väg kan vara lönt att fotografera…

*

Kategori | Fototriss | Tunna | hos Bildgatan

Fler tunna inlägg hittar du i länkarna hos Fototriss.

-Bildgatan –

Nedan finns informationen om en tunnas motor som till och med hade fotats. Kan inte förstå i vilket syfte jag gjorde det, men här är den informationen i alla fall.

Det var mycket som jag inte visste och inte förstod i det här inlägget, men det är inte viktigt för jag fick ihop till ämnet och valde-en tunna och inte tunna.

Bildgatan som nu tackar sig själv för att hon ”ibland” fotar allt som kommer i hennes väg – den röda tråden fixades.

44 svar på “En tunna på museum …”

 1. Det kan kanske vara en åldersfråga. Är man som jag född på 50-talet blev man nog lite indoktrinerad av att det talades om vilket fint försvar vi hade i landet (det var kalla krigets tid) och vilka fina flygplan vi hade. Jag har dessutom en släkting som var pilot i flygvapnet, vilket kanske påverkade i alla fall mig.

  1. Nu beror det nog också på när på 50-talet man är född. =) Jag kan väl skriva som så att jag var född när Ingo tog guld men minns det inte.

  1. Visst har jag hört talas om den tidigare men inte så att jag som en del minns eller skulle veta hur den satt sig i minnet hos många.

 2. Häftiga foton! Och visst är det märkligt förr eller senare har man nytta av någon ”kongstig” bild. Man ska inte vara snabb med Delete-fingret ;-)

  Hjortonvinet är inte lika söt som hjortronlikören (Lakka) som jag tror att det var du smakade…..Pröva en flaska – kyl den väl. Passar på sommaren bäst att sitta och smutta litet av.

  1. Ibland önskar jag faktiskt att jag deletade lite mer och har så smått börjat men vissa lite annorlunda foton sparar jag även om kvalitén är urusel. Eftersom jag gillar hjortron får jag kolla in det vinet.

 3. Härlig tolkning av veckans triss – och en riktig nostalgitripp för mig! Bodde på Frösön när dessa farkoster surrade i luften. Ett tag sedan….

  1. Speciellt för en som inte är intresserad av den här typen av utflykter i vanliga fall, någon gång då och då kan det vara kul.

  1. Det är ju inte så vanligt kanske att man springer på flygmuseum titt som tätt, gör inte jag heller men kul att jag kom ihåg.

 4. Svar: När jag läste din fina kommentar då slog det mig att jag – som vanligt – glömt nå’t igen. Men nu har jag åtgärdat det… länken såklart.
  Undrar om det beror på att jag gick upp tidigt idag – kl 11:30 och att jag har spenderat den mesta tiden påpälsad på balkongen. Ja, det måste bero på det;-)

  1. Tänkte jag inte på, länken alltså. Du gick upp tidigt, att du suttit på balkongen och fått frisk luft låter som att du hade en trevlig gårdagskväll. =)

 5. Skitbra säger jag som sitter påpälsad på balkongen!!! Bra att ha bilder kommer alltid väl till pass – helt suveräna bilder!!!
  Du har ju ”disciplinen” att inte slänga ”fynd”… önskade att jag hade samma inställning.

  PS. Dessutom har jag lärt mig nå’t nytt igen:-) DS

  1. Disciplinen -låter som ett bra ord istället för något annat som jag brukar säga. Sitter du på balkongen och kommenterar? Låter som att du verkligen längtar efter bättre väder, men ni kanske har det.

  1. Tack -planet bara ploppade upp efter att jag kort tänkt på tunna skivor till kaffet. Ganska stora skillnader. Jag var tvungen att leta i mappen som heter flygmuseet i Linköping för en koll.

 6. Ja eftersom jag är så gammal så kommer jag mycket väl ihåg den flygande tunnan. Måste ha varit på 40-talet.
  Nä något bad blev det inte fast vattnet hade värmst upp till 37 gr. Idag blir det en tur till Vapnö slott där det är visning av balklänningar till studenten. Vårt barnbarn skall va med som modell. Ha de gott. Kram. Anita

  1. Inget skönt bad, synd. Förstår att det blir en del vackra foton under dagen, med sådan miljö, balklänningar och sist men inte minst barnbarnet.

  1. Det är det som är kul att tolkningarna (och till en viss del böjningarna) är fria för det kan bli vad som helst.

 7. Fantasin i fototeman är så roligt.. vi tänker så olika och det är det som gör skillnaden.. härligt skrivit och finfina bilder speciellt den första med planet:)

  1. Inget från naturen idag. När jag fotade där så visste jag inte vad jag fotade, men tur att något av historien har satt sig. =)

  1. Tack och lite annorlunda för att vara mig, den tekniken och intressant historia sedan vet jag inte hur vacker jag tycker att flygmotorer är.

Tycker om din kommentar