Det positiva …

med att leva i ett vacuum av en konstant temperatur runt -30 grader är att det åtminstone ger mig garanterat myggfritt.

Kategori | Onsdagstema | Fotolek | hos Bildgatan

Fler fotolekar hittar du i länkarna hos Onsdagstema.

-Bildgatan –

Fast … jag föredrar nog några myggor just nu, men om några veckor har jag ändrat uppfattning och njuter av de underbara vårvinterdagarna. Tanken att nu gå ute med x antal lager vantar och försöka slå ihjäl några myggor som irriterar känns ändå som att minusgraderna och myggen befinner sig på rätt sida av de olika årstiderna -och aldrig mötas de.

Som jag skrivit tidigare idag så har hjärncellerna förfrusit och jag har fastnat i tankar om snabb förflyttning till helt andra breddgrader.

27 svar på “Det positiva …”

 1. Ja, nu är det garanterat myggfritt ;)

  Är just hemkommen efter en värmande kväll med en av våra gemensamma bekanta från förr. Torsten Flinck är ett sceniskt geni kan jag säga och sällskapet var mycket trevligt.

  Kram på dig!

 2. När vi är uppe på gården under vintern säger vi att det åtminstone är myggfritt….för sen på sommaren är det attans så ”elakt”…mygg, knottbroms, blinningar och sviarn. Sviarn är så svår att beskriva för ”folk söröver”….en ettrig liten djäkel säger jag men då tror man att det är knott.
  ”Din mygga” känner jag inte igen…tror att det är en lokal speciell art hos dig ;-)

  1. Den är nog ganska lokal, finns bara i ett exemplar. tog bor vingarna eftersom det gröna lyste genom. Hyttiäinen menar du? =) eller svidon som vi säger.

 3. Herregud!!! Tur att du håller dig inne och leker med PS. En kanoooon bild som dessutom är skräckinjagande;-)

  Svar: 1:0 till dig. Nollåttor ska inte skryta om snömängder, det kan bara sluta på ett sätt;-)

  1. Håller med om herregud och det värsta av allt är att när jag tittar ut så vill jag bara ut – solen bländar av alla strålar som lyser mot mig och himlen är klarblå, snön glittrar. Men som sagt jag har lärt mig (det tog över ett halvt sekel) att ju mer den glittrar, desto kallare. =)

 4. Jag är inte säker på vad det var, men en dag när det var plusgrader för två veckor sedan svärmade en massa flyn som såg ut som myggor uppe vid vändplan. Hann tyvärr inte fota dom.
  Vilken läcker bild, hårfint större mygg än dom jag såg Hihi

Tycker om din kommentar