-36 …

var det i morse när sambo åkte till Kalix. Tur att min morgon började lite senare, slapp se de siffrorna. Det var rena blidan när jag behagade kravla mig upp och slå på datorn, utetempen finns där, -31. Då kändes det skönt att det inte stod några direkta måsten på schemat som gjorde att jag måste gå utanför ytterdörren.

Istället har jag torkat igenom varenda bok, pärm, flyttat om alla papper och rensat här inne på kontoret. Varenda skrymsle har nästan hunnits gå igenom. Nu är det bara några skåp och lådor som jag ska ta itu med under morgondagen eller helgen och sedan kommer vi att ha ett kontor som aldrig mer kommer att ha ett papper på fel ställe. Månntro, har jag skrivit det tidigare? Men den här gången …

Vi har ett kontor som innehåller ganska mycket, av både det ena och det andra. Bland alla de där måste ha, har jag åtminstone nu gått igenom en av garderoberna som till stor del har innehållit CD-skivor. CD-skivor till bristningsgränsen, CD-skivor som borde kastats för länge sedan. Nu är de förpackade i påsar för vidare skjuts till återvinningen. Jag och min återvinning -skulle kanske skriva en bok, om det för oss populära besöksmålet. Sambo har sagt vid ett flertal tillfällen, att sedan den dagen han mötte mig (och mina pojkar) har återvinningen blivit ett av de mest välbesökta ställen i Luleå för hans del. Det är konstigt för jag kastar och jag kastar, men hela tiden är det fler saker som ”dyker upp” bara så där från allt som jag samlat på mig under åren. Det låter som att jag borde få besök av någon av alla de där ”städaprogrammen”, men fullt så allvarligt är det inte. Däremot är det för lite förvaringsutrymmen i förhållande till allt jag har, och kanske inte borde ha. Tur att jag åtminstone har några garderober på kontoret där det mesta går att stapla på varandra. Nu ska även de bli tomma, nu eller senast i helgen.

När jag precis dragit sista handen eller mer sista skurtaget på kontoret ringer sambo och berättar att bilen är död, stendöd. Inte den minsta suck gav den ifrån sig. Han hade försökt att fixa, men nej. Även hur mycket jag hatar att köra i mörkret så kändes det självklart att börja ta på sig byxa ett, byxa två, tröja ett, tröja två och så vidare, ja du förstår. När jag och Michelingubben kunde tas för tvillingar var jag redo att ge mig iväg och hämta honom i Kalix. En bil som inte känt av en motorvärmare på några veckor, i med nyckel och så brum, brum, brum -inga problem. Självklart en bensinare, enda som går att lita på just nu – dieseln är fortfarande tyst och stilla 8 mil bort.

Jag eller Michelingubben?

Ps. Bilden har jag lånat av Michelin, vet inte om jag blir åtalad för detta men snälla … lova att ni hälsar på mig om …

Bildgatan funderar också på att det nog slagits ett rekord, för den här vintern som jag förhoppningsvis tror är svårslaget.

Tillägg efter publicering – Nu när jag ska stänga datorn -34 klockan är 23:23 pip.

11 svar på “-36 …”

 1. Pingback: Tur och retur …
 2. Andra bilen diesel? Diesel går inte i kallgrader, inte i sådana kallgrader, tjocknar. :) bensin däremot – funkar bara man underhållit batteriet. ;) Hoppas ni får en fin helg med _några_ grader varmare (vaknade med -11 här idag så det går åt fel håll här just nu igen).

  1. Dagens dieslar är ju inte lika känsliga som de äldre modellerna men visst är det som du skriver. Nu har den här gott som en klocka och det är första gången det händer. Jag hoppas som du, men nyss när jag pratade med kärestan så påstår hann att det är -38 som gäller i morgon.

 3. Jag börjar tycka otroligt synd om er däruppe i frysen. Herregud, sådana temperaturer kan man ju inte överleva utan bestående men. Jag lovar att inte gnälla över våra 10 minus imorse.
  Tror jag har skrivit det förut, men jag är helt övertygad om att du och maken hara varit ihop i ett tidigare liv. Vi diskuterade just totalröj igår kväll. Det föll inte i god jord hos honom kan jag ju säga.
  Hoppas sambon fick igång bilen med din hjälp – nja kanske inte med din utan starkablars hjälp som du hade i din bil såklart;-)

  1. Synd om , det borde bara vara förnamnet. =) Totalröj låter spännande och tur att inte vi fann varandra i det här livet. Samtidigt så sparar jag och sambo på olika saker. Med min hjälp fick hann inte igång den, nu är det verkstad som gäller till veckan eller få in den i något riktigt varmt och skönt rum. Den står fortfarande på annan ort.

 4. Vilken gräslig kyla. Men ni är väl vana på ett annat sätt än vad vi är. -3 och hård vind gör att jag fryser som bara den.

  Hoppas ni får ordning på bilen.

  Trevlig fredag!

 5. Det är lite svårt att föreställa sig denna kyla för oss här nere i södern. Men fuktigheten och blåsten här gör att det är kallare än termometern visar. Och så har du ju michelinkläder.Just nu visar termometern -3 gr och barmark utanför. Ha de gott ändå i helgen. Du måste känna dig tillfreds att ha rensat papper och slängt i garderoberna.Kram. Anita

  1. Barmark, ja det lär dröja. Är nöjd med en temperatur runt -10. =) Jag känner mig tillfreds och det fortsätter, lite i taget -vill inte ta ut mig för mycket.

 6. Åh … fy sjutton. Och jag som ojar mig vid minus 10-15 grader.

  Allt är verkligen relativt.

  Men i morgon åker jag till värmen i alla fall.

  Kramar!

Tycker om din kommentar