Ord och bild …

är oerhört viktiga i mitt eget liv och genom mina bloggår har jag ju verkligen fått använda mig av den lusten. Många och långa har ibland mina inlägg varit, motsatsen till allt vad tanken var när jag en gång startade. Då var det bilder och några enstaka ord som var målet. Att klara av att tycka på samma gång som det skulle vara lustfyllt, var målsättningen. Nu efter några år här ute i cyberrymden stormtrivs jag och mina inlägg ”spårar ofta ur” genom att jag under skrivandets gång hamnar i motsatser och andra diffusa tankar kring de ord som jag präntar ner med hjälp av tangentbordet framför mig.

Har tankar om ett kombinerat Ord och bildtema samtidigt som jag skrivit hur mycket jag beundrar alla de här människorna bakom alla foto- och texteman som jag stött på, och även deltagit i, genom åren. Hur det orkar att varje vecka, varje månad och en del varje dag uppdatera sig och komma på nya och intressanta ämnen.  Jag har svårt att se mig själv som en av de där personerna men kanske gör jag försök och har tänkt lite på vad jag vill.

I alla fototeman jag deltagit i (förutom Ordlös onsdag) har mina foton inte lämnats utan text. Det går bara inte, jag klarar det inte till 100 %, inte ens till en promille. I de få inlägg utan ord som finns här har jag verkligen fått lägga band på mig, en viktig träning som gör att jag nu kan klara av det i vissa lägen.

Däremot är jag fortfarande förtjust i att läsa text och tankarna kring bilderna som läggs ut. Jag vet – en bild säger mer än tusen ord, men ibland är det intressant och spännande att läsa lite mer och förstå hur någon mer än jag själv tänker över ett foto, varför vi valt en häst när temat är hund? Det finns många olika anledningar och det är inte alltid så enkelt att alltid förstå, inte alltid jag förstår mig själv.

Därför är tanken om ett tema här på min blogg som heter ”Ord och bild”genom motsatser.

Från och med måndag den 28 februari kommer du att direkt under – Ord och bild – hitta en kortfattad beskrivning av temat (betydligt mer ordfattig än denna). Under rubriken – Vad gäller? – finns en ännu mer strikt regelinstruktion.  Jag lovar att din egen kreativitet och fria tänkande inte kommer att stoppas av mig – bara du håller dig till det jag bestämt.

Två ord, två bilder -vi kommer väl alla ihåg och älskade ”mitt sommarlov” som rubriken alltid var, på det som varje hösttermin påbörjades med. =) Två givna ord och bilderna fick man rita själv oavsett hur hemskt man tyckte det var.

Ps. Jag är helt grön på på området men hoppas att någon hänger på, åtminstone som ett litet experiment. Gör det här för att jag tycker det känns kul och spännande, att både utmana mig själv och även er.  Att jag ska få läsa och se vad jag kan få er att tänka och lägga ut, samtidigt som temat känns nytt och inte något jag sett tidigare. Blir jag ensam så blir jag det, men det vore roligt om jag kan få någon att tycka det låter skojigt och intressant.

2 svar på “Ord och bild …”

  1. Jag hänger på såklart.

    PS. Är lite mosigt (som du var igår kväll) men även i detta tillstånd så ser jag idén framför mitt mentala öga. Å måndagar är ju perfekt – döläge på bloggfronten.
    kram!!!

    1. Blir det du och jag? =) Kände att måndagar är bra samtidigt som folk är slut efter alla teman under helgen, så vi får se men jag har ändå haft tanken på att skriva lite motsatser.

Tycker om din kommentar