Internationella musarmsdagen …

och det är inte något skämt, det kan jag läsa i min morgontidning. Internationella dagar ska väl firas? Hur ska jag fira denna dag?

Ska jag vårda min lilla mus mer än vanligt, extra putsning, nya batterier eller kanske semester någon timme? Vad är väl Internationella kvinnodagen när musarmsdagen nu finns? Det är nog min hand och arm som behöver extra omvårdnad så variationen får bli att sätta mig framför TV:n och istället trycka på fjärrkontrollen när damernas 10 km sätter igång senare under dagen.

Fast … jag har kanske en annan mus som hjälper till att bota lite av musarmen. Ser du den lilla söta gröna musen under skärmen? Varje gång jag ska sätta i någon ny USB måste jag sträcka armarna mot den och bort från den jag annars håller min högra hand klistrad över. Variation, variation och även ritplattan hjälper mig möjligtvis betydligt mer än vad jag förstått. Eftersom jag är vänsterhänt, i alla fall till vissa delar, och skriver samt ritar med den får jag också en hel del ombyte. Finns det en chans till att det ger motion också?

Jag har tidigare skrivit om det här med min konstiga vänsterhänthet som inte alltid är helt konsekvent – Betecknas jag som vänsterhänt?. Det gör jag nog samtidigt som jag använder höger hand till mycket. När det exempelvis gäller besticken så håller jag kniv och gaffel ”rätt” medan skeden hittas i ”fel” hand.  Listan går att göra lång på alla mina konstigheter när det gäller höger och vänster, ena minuten vänster andra höger.  Även politiskt har jag genom åren hoppat från det ena till det andra, men nu som en klok och erfaren kvinna har jag funnit min egen trygghet och ståndpunkt i hur jag vill att samhället ska se ut, och den är stark.

*

Ps. Nu får musen ledigt ett tag … och min musarm som jag har besvär med trots alla mina omväxlande rörelser här vid datorn.

4 svar på “Internationella musarmsdagen …”

    1. Vad härligt att du klarat dig från axel och armvärk. Nu rör du dig mer på arbetet än vad jag har gjort och sedan gör garanterat simningen sitt till.

  1. Den där lilla gröna musen känner jag ju igen:-) Åsså förstår du väl att jag skrattade (ganska) högt åt första meningen – å med den musen spelar det ju ingen roll om du är höger- eller vänsterhänt om man säger så;-)

    1. Den gröna musen har fått ersätta de andra hubbarna och den lyser upp min annars ganska sterila miljö här inne på kontoret och den bryr sig inte om jag är vänster eller höger. Det var verkligen en lyckad vinst från dig. Jag gapade när jag läste det i tidningen i morse -får nog kolla upp lite mer sådana här internationella dagar men nu kommer jag aldrig mer att förvånas.

Tycker om din kommentar